Soteklinikka Helli on työelämä- ja yrittäjyyslähtöinen oppimisympäristö.

Hyvinvointialan oppimisympäristö Soteklinikka Helli sijaitsee Utinkatu 47:ssä syksystä 2020 alkaen. Hellissä lähihoitajaopiskelijat tekevät asiakastöitä työpaikkaohjaajan opastuksella samalla yrittäjämäistä toimintaa oppien.

Hellissä edistetään terveyttä ja hyvinvointia, parannetaan asiakkaiden toimintakykyä ja tuetaan kuntoutumista. Hellissä voi mittauttaa verenpaineensa, verensokerinsa ja kehonsa koostumusta tai vaikkapa puristusvoimansa. Tiloissa on mahdollisuus jumpata tai vaan rentoutua siihen varatussa huoneessa. Hellistä löytyy myös erityinen aistihuone, jota voi hyödyntää oppimisessa ja kuntoutuksessa.

Soteklinikka tekee yhteistyötä erilaisten ryhmien kanssa ja siellä järjestetään myös monenlaista viriketoimintaa muun muassa, Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus järjestää perhepuistotoimintaa maanantaisin.

Työelämä- ja yrittäjyyslähtöisen oppimisympäristön toiminnan tavoitteena on asiakkaan kohtaaminen, paikallisen työelämäyhteistyön vahvistaminen, opiskelijoiden konkreettisten työelämätaitojen oppimisen ja kehittämisen vahvistaminen, yrittäjyyden sekä opiskelijoiden oman osaamisen tuotteistamisen suunnittelu ja toteutus.

Päivitetty 11.8.2020