Kansainväliset vaihdot

KSAO tarjoaa kaikille opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa osa koulutuksesta ulkomailla. Opiskelujakso ulkomailla on loistava mahdollisuus turvalliseen kansainväliseen kokemukseen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Jakso järjestetään yhdessä ulkomaisen yhteistyökumppanin kanssa, työpaikalla tai oppilaitoksessa.

Henkilöstölle KSAO tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kansainväliseen toimintaan. Toimintatapoja ovat mm. job-shadowing -jaksot, kansainväliset kehittämishankkeet, työelämäjaksot ja tänne saapuvien vieraiden isännöinti.

Vuosittain opiskelijoille ja henkilöstölle on tarjolla myös lyhyempiä tutustumismatkoja ulkomaisiin yhteistyöoppilaitoksiin. Kansainvälisyystoiminnan rahoituslähteinä ovat Euroopan Unionin Erasmus+ liikkuvuus- ja kumppanuushankkeet, Nordplus -ohjelman hankkeet, OPH ja William ja Ester Otsakorven säätiö.

Haluatko uusia ystäviä, kielitaitoa ja kansainvälistä kokemusta?

Kansainvälisyyskoordinaattori ja oman alan kansainvälisyysvastaavat tiedottavat tarjolla olevista mahdollisuuksista. Ulkomailla olevien opiskelijoiden kuulumiset näet blogeista. Blogeissa opiskelijat kirjoittavat ulkomaan opiskelusta, asumisestaan ja kokemuksistaan.

Toukokuussa ja elokuussa järjestetään jokaisessa toimipisteessä kansainvälisyys-infoja, joissa kerrotaan oppilaitoksen tarjoamista kansainvälisyysopinnoista sekä opiskelujaksoista ulkomailla. Ulkomailla jo olleet opiskelijat tulevat kertomaan kokemuksistaan ja esittelevät ulkomaisia työpaikkojaan ja blogejaan.

Haku ulkomailla suoritettavalle opiskelujaksolle

  • Keskustele vastuuopettajasi ja alasi kansainvälisyysvastaavan kanssa.
  • Täytä hakemus Wilmassa /Tulosteet/TOP ulkomailla HAKEMUS.
  • Osallistu kansainvälisyystoiminnan valmennusinfoon, joita järjestetään syksyllä ja keväällä.

Lisätietoja saat kansainvälisyysvastaavalta ja kansainvälisyyskoordinaattorilta.

Entä rahoitus?

KSAOlla on etuoikeus antaa jokaiselle matkaan lähtijälle mukaan rahoitus. Rahoituksesta voit lukea lisää rahoitus-sivulta.

Päivitetty 20.10.2019