Ammattitaitoa kehitetään kilpailemalla

Kuva KSAOsta 2014 valmistuneesta Taiju Koivulasta
KSAOsta 2014 valmistunut Taiju Koivula voitti
MM-hopeaa WorldSkills 2017 kilpailuissa Abu Dhabissa

KSAO on vahvasti mukana ammatillisen koulutuksen kilpailutoiminnassa, jota Suomessa koordinoi Skills Finland ry. Toiminnan tavoitteena on kehittää ammatillisen koulutuksen tasoa ja opiskelijoiden ammattitaitoa – useimmat opiskelijat valmentautuvat kilpailuihin huolella etukäteen ja haluavat menestyä.

Olemme aktiivisia myös SAKU ry:n toiminnassa ja opiskelijamme osallistuvat säännöllisesti eri urheilulajien turnauksiin ja kilpailuihin. Näiden lisäksi opiskelijamme osallistuvat myös muihin alansa kilpailuihin Suomessa ja ulkomailla.

Lippulaivana hiusala

Hiusalalla, jossa on saavutettu huikeaa menestystä, kilpailuvalmennus on sisällytetty valinnaisiin opintoihin. Kilpailuvalmennuksesta vastaa lehtori Tarja Korjus, joka on toiminut myös Skills Finland ry:n laijipäällikkönä.

Määrätietoinen valmentautuminen on tuottanut loistavaa tulosta. Menestystä on tullut niin Taitaja-kilpailuissa kuin kansallisissa alan kilpailuissa. Keväällä 2017 Taitaja2017 kisoista Helsingistä tuomisinä oli hiusalalta kultaa ja sen toi KSAOlle opiskelija Enni Lehtinen.

Viimeisin kansainvälinen menestys tuli KSAOsta valmistuneelle Taiju Koivulalle WorldSkills 2017 kilpailuissa Abu Dhabissa, jossa hän nappasi MM-hopeaa.

KSAO on ollut mukana kaikkiaan kuudessa valmennustiimissä ja näistä viisi mitalia on tullut KSAOn omille opiskelijoille. WorldSkills-kisoissa Japanissa 2007 tuli pronssia, Calgaryssa 2009 kultaa ja Lontoosta 2011 pronssia, EuroSkillseistä Spasta 2012 hopeaa, Ruotsista Göteborgissa hopeaa 2016 ja nyt Abu Dhabissa hopeaa. Niinäkin kertoina, kun varsinaisia mitaleja ei ole saavutettu on menestyksestä saatu erityinen Medallion for Excellence -tunnus, kuten Caroline Hermunen WorldSkills Leipzig 2013 sekä Joona Jaakkola WorldSkills Sao Paulo 2015. Abu Dhabissa 2017 kisoissa toimi myös elektroniikassa pääeksperttinä KSAOn opettaja Jari Koskinen.

Menestystä myös muilla aloilla

KSAOsta osallistuu vuosittain kilpailijoita myös elektroniikka- ja lvi-alalla. Hyvää menestystä on saavutettu näissäkin lajeissa – mitalisteja on kukitettu lähes joka kevät. Esimerkiksi keväällä 2017 Taitaja-kisoissa Helsingissä KSAOa edusti finaalissa myös elektroniikassa Tony Laurell ja lähihoitajaopiskelija Jenna Vainio sekä pelituotannossa Antton Jokinen parinaan Sara Suviranta. Antton ja Sara toivat Helsingistä hopeaa. Oli lupa odottaa menestystä. Ja nyt tuomisina siis hopeaa! Lähihoitajasarjassa sekä pelialalla finaalissa oltiin tällöin mukana ensimmäisen kerran.

Urheilijoille paljon lajeja

KSAOn opiskelijat voivat osallistua kaikkiin SAKU ry:n järjestämiiin urheilukilpailuihin. Joukkuelajeihin osallistutaan aina, jos saadaan joukkue kasaan. Opiskelijat ovat saavuttaneet hyvää menestystä niin yksilö- kuin joukkuelajeissa.

Päivitetty 11.5.2021