Koulutus

Koulutuskalenterista löytyy ajankohtainen,
avoin koulutustarjontamme,
josta voit myös hakea koulutuksiin.

Alkaviin koulutuksiin saattaa olla peruutuspaikkoja,
joita voi tiedustella suoraan kouluttajilta.

Järjestämme myös koulutuksia
asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.
Kysy lisää!

Huom! Monilla aloilla on opiskeluun ja työskentelyyn
vaikuttavia terveydellisiä suosituksia.
Tarkista suositukset Opintopolusta.

Lisätietoja:

sähköposti: etunimi.sukunimi@ksao.fi

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, JATKUVA HAKU

Kenelle tarkoitettu
Oletko kiinnostunut luonnosta, luonnossa liikkumisesta ja mahdollisuudesta hyödyntää luonnon antimia? Tiedostat Green Care-toiminnan merkityksen ja ymmärrät luontoarvojen sekä ekologisuuden merkityksen. Tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa ja sinulla halu jakaa ympäristötietoja ja arvoja myös muille. Jos, niin ala varmasti kiinnostaa sinua.   

Mitä tekee
Luonto-ohjaajana teet monipuolisia luontoon liittyviä ohjaustehtäviä ja hallitset erilaisten asiakasryhmien ohjaamisen luonnossa. Ymmärrät luontoarvojen merkityksen ja osaat liikkua luonnossa. Osaat järjestää ohjelma- ja luontopalveluja eri organisaatioille.
 
Työpaikkojasi ovat esimerkiksi nuoriso-, matkailu- ja vapaa-ajan palvelut, luonto-, elämys- ja ohjelmapalveluyritykset, nuoriso- ja leirikoulukeskukset, erilaiset järjestöt ja yhdistykset. Ammattinimikkeitäsi ovat esimerkiksi luontoyrittäjä, ohjelmapalvelutuottaja, opas, kouluttaja, luontokasvattaja, luontovastaava jne.

Luonnonvaratuottajana osaat hyödyntää paikallista luontoa eri tavoin. Keräät ammatissasi tarvittavat raaka-aineet luonnosta ja osaat jalostaa niitä. Osaat hyödyntää esimerkiksi hunajaa, marjoja, yrttejä, sieniä tai luonnonkasveja erilaisiksi tuotteiksi. Ymmärrät tuoteneuvontaa, viennin organisoimista ja tuotekehitystä.

Työpaikkojasi ovat esimerkiksi elintarvikeala, matkailu- ja luonnontuotealan yritykset, maa- ja metsätalousala. Ammattinimikkeitäsi ovat esim. elintarviketyöntekijä, luonnontuotekehittäjä, luonnontuotealan asiantuntija, luontoyrittäjä tai kuluttajaneuvoja.

Ympäristönhoitajana työpaikkojasi ovat esimerkiksi kuntien ja yritysten tekniset palvelut, puisto- ja ympäristötoimi, jätehuolto, valtionhallinto, ympäristökeskukset, koulutus-, neuvonta- ja kierrätysalan yritykset sekä erilaiset järjestöt ja yhdistykset.

Ammattinimikkeitäsi ovat esimerkiksi ympäristöneuvoja, ympäristövastaava, puhdistamonhoitaja, kierrätysneuvoja, vihertyöntekijä, maisema- tai puistotyöntekijä, tai energianeuvoja.

Luonto- ja ympäristöneuvoja on uusi tutkinto, joka alkaa syksyllä 2018. Opintoihin kuuluu mm. ympäristökasvatuksen, kestävän kulutuskäyttäytymisen sekä vastuullisen ympäristötoiminnan omaksuminen.

Opiskeleminen KSAOssa
Opiskelupaikka on KSAOn Utinkatu 85 toimipiste.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, koostuen seuraavista tutkinnon osista:

  • Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
  • Yhteisiä tutkinnon osat 35 osp

Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla.   

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Hakijat valitaan haastattelun ja valintakokeen sekä mahdollisen kielitestin perusteella. Ryhmäkoko väh. 15 opiskelijaa.

Lisätietoja
opintosihteeri puh. 020 615 5878


Takaisin