Koulutus

Koulutuskalenterista löytyy ajankohtainen,
avoin koulutustarjontamme,
josta voit myös hakea koulutuksiin.

Alkaviin koulutuksiin saattaa olla peruutuspaikkoja,
joita voi tiedustella suoraan kouluttajilta.

Järjestämme myös koulutuksia
asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.
Kysy lisää!

Huom! Monilla aloilla on opiskeluun ja työskentelyyn
vaikuttavia terveydellisiä suosituksia.
Tarkista suositukset Opintopolusta.

Lisätietoja:

sähköposti: etunimi.sukunimi@ksao.fi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, JATKUVA HAKU

Ihon hoidon osaamisala, kosmetologi 
Kosmetologeilla on ammattitaito tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä.  

Hius-ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja 
Kosmetiikkaneuvojat osaavat ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä.  

Kampaajatyön osaamisala, kampaaja 
Kampaajat osaavat tehdä hiustenleikkauksia  ja kampauksia sekä valinnaisesti hoitopalveluja, värjäyksiä, rakennekäsittelyjä asiakkaille kampaajatyötekniikoilla. Kampaajan työssä korostuu keskeisesti hyvät kädentaidot, luovuus sekä asiakaspalvelu- ja myyntitaidot. 

Parturityön osaamisala, parturi 
Parturit osaavat tehdä hiustenleikkauksia, partakäsittelyjä ja kampauksia sekä valinnaisesti hoitopalveluja, värjäyksiä, rakennekäsittelyjä asiakkaille parturityötekniikoilla. Parturin työssä korostuu keskeisesti hyvät kädentaidot, luovuus sekä asiakaspalvelu- ja myyntitaidot.

Kampaajan ja parturin työ vaati perustervettä fyysistä kuntoa ja hyvää psyykkistä tasapainoa sekä kykyä työskennellä erilaisten ihmisten kanssa oma-aloitteisesti ja joustavasti.  

Kampaajat ja parturit työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä; maahantuojien, tavaratalojen ja hotellien palveluksessa sekä erilaisissa projekteissa.  

Perustutkinto antaa valmiuksia työskennellä myös kansainvälisesti hiusalalla.

Opiskeleminen KSAOssa 
Koulutuksesta saat monipuoliset perusvalmiudet osaamisalan työtehtäviin. Opinnot sisältävät ammattiteoriaa, työteknisiä harjoituksia, asiakaspalvelua sekä yhteisten aineiden opiskelua. Osaamista hankitaan myös erilaisissa tapahtumissa, mm. teattereissa, tavarataloissa ja muissa alan yrityksissä.

Opiskelupaikkana ovat uudet ja ajanmukaiset tilat KSAO Utinkatu 44 toimipisteessä, jossa sijaitsee myös hius- ja kauneudenhoitoalan asiakaspalvelupiste PikkuSalonki. 

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, koostuen seuraavista tutkinnon osista: 

  • Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp 
  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp 

Opintoihin kuuluu työelämässä oppimista, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. 

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnolla pystyt esimerkiksi laajentamaan osaamistasi jatkokouluttautumalla alan amk-tutkintoon estenomiksi.

Huomioitavaa 
Koulutukseen hakevalla ei saa olla toistuvaa tai kroonista käsi-ihottumaan tai astmaa, sillä alalla käsitellään voimakkaita kemikaaleja. 

Haku 
Pääsyvaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä ja peruskoulun tai vastaavan suorittaminen. Jatkuvan haun hakeutuminen tästä 

Lisätietoja 
opettaja Piritta Tujula puh. 020 615 1328, piritta.tujula@ksao.fi  
opintosihteeri puh. 020 615 5876 


Takaisin