AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS ALOITTAIN
MAA- JA METSÄTALOUSALAT

 


Perustutkinnot

  • Metsäalan perustutkinto
  • Aloittavan viljelijän koulutus

Metsäalan perustutkinto, metsätalouden osaamisala (metsuri-metsäpalvelutuottaja)

Metsuri-metsäpalvelutuottaja tekee erilaisia metsänhoidollisia töitä maastossa kuten puunkorjuuta, taimikonhoitoa ja metsänuudistamista. Hän osaa suunnitella tulevia metsätöitä, arvioida ja mitata puita sekä metsiä, käyttää alan paikkatietoa ja tieto- sekä mobiilitekniikkaa. Joustava koulutus sopii erinomaisesti myös uusille metsänomistajille, jotka haluavat itse oppia hoitamaan omaa metsäänsä. Metsäalan perustutkinto antaa hyvät valmiudet yrittäjyyteen metsäalalla. Metsäalan opinnoissa pääpaino on käytännön metsätöissä, joten koulutus vaatii hyvää peruskuntoa sekä säänkestävyyttä. Teoriaopinnoissa käydään läpi metsäsuunnittelua ja siihen liittyviä mittauksia, monimuotoisuutta, puukauppaa sekä erilaisia kasvatusmenetelmiä. Koulutus antaa jatko-opintomahdollisuuden.

Aloittavan viljelijän koulutus (tutkinnon osia maatalousalan perustutkinnosta)

Aloittavan viljelijän koulutus antaa valmiuden oman tilan sukupolvenvaihdokseen. Se räätälöidään yksilöllisesti aloittavan viljelijän ja maatilan tarpeisiin tarpeisiin. Aloittavan viljelijän koulutusta on myös mahdollista jatkaa ja suorittaa koko maatalousalan perustutkinto työvaltaisesti.

Mikäli näistä ei löytynyt mieleistä mutta luonnossa työskentely on sun juttu, käy katsomassa myös luonnontieteiden koulutusala, jossa on tarjolla lisää luonnonläheisiä tutkintoja!

Tutkinnot

>Aloittavan viljelijän koulutus (jatkuvassa haussa)
>Metsäalan perustutkinto
Takaisin