MyVet – Mystery of VET

Tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä ammatillisesta koulutuksesta innovatiivisilla ja uusilla erottuvilla tavoilla. Samalla luodaan uudenlaista, positiivista mielikuvaa ammatillisesta koulutuksesta ja tulevaisuuden ammattilaisista. Hankkeessa aktivoidaan päättäjiä ja työelämän yhteistyökumppaneita yhdessä käytävään keskusteluun. Kehittämisen tuloksena parannamme ammatillisen koulutuksen vetovoimaa.

""

Hankeaika: 23.5.2019 – 30.4.2020

Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä ammatillisesta koulutuksesta, innovatiivisilla sekä uusilla erottuvilla tavoilla.

Hankkeessa päätoteuttajana Saimaan ammattiopisto (Sampo), osa-toteuttajina Kouvolan kaupunki/ Kouvolan seudun ammattiopisto (KSAO), sekä Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä (Ekami)

Hankkeessa tiedon välityksessä hyödynnetään monipuolisesti MYSTERYBOX- JA UNBOXING-menetelmiä. Mysteeriboksiin kerätään tavaroita tai muuta materiaalia, joilla tuodaan esille ammatillista koulutusta ja osaamista. Paketti lähetetään valitulle / valituille henkilölle joka avaa eli unboxaa sen, mysteeriboxeja voidaan avata myös eri tapahtumissa. Unboxing tarkoittaa sitä, että paketin saaja kuvaa tilanteen, jossa hän avaa paketin ja kertoo sen sisällöstä. Sekä mysterybox että unboxing -menetelmät ovat erittäin suosittuja Internet-trendejä, joita ei ole ammatillisen koulutuksen puolella vielä kokeiltu, unboxing- videoita löytyy YouTubesta tällä hetkellä jo yli 20 miljoonaa.

Selkeän kuvan unboxaamisesta saat katsomalla suomalaisen tubettajan Herbalistin videon ”Ostin mysteerilaatikon” https://www.youtube.com/watch?v=4TuoLaMK5DY tai,  YouTube käyttäjä David Cad:n videon ”FINNISH BABY BOX UNBOXING” suomalaisen äitiyspakkauksen avaamisesta  https://www.youtube.com/watch?v=C4cwl_M_pPw. Kouvolan kaupunki on lähettänyt amerikkalaistähti Jared Letolle kiitospaketin unboxattavaksi tähden Suomen keikan jälkeen. Videossa kerrotaan, mitä kouvolalaisia tai Kouvolasta muistuttavia tavaroita pakettiin laitettiin  https://yle.fi/uutiset/3-10196025. KSAOssa tiimiesimiehet kasaavat valituille henkilöille lähetettävät mysteeriboxit.

Hankkeessa luodaan lisäksi pelimaailmasta tuttuja ammatillisten alojen laneja. LANIT eli yhteisötapahtumat ovat tarkoitettu yläkouluikäisille, heidän vanhemmilleen ja aikuisopiskelijoille. Alun perin lanitus on ollut käytössä pelimaailmassa, jossa pelaajat pelaavat lähiverkossa keskenään. KSAOssa lanit järjetetään kokoamaan mahdolliset tulevat opiskelijat samaan paikkaan, tutustumaan heitä kiinnostaviin koulutusaloihin. Laneissa osallistujat pääsevät itse tekemään erilaisia asioita ja sitä kautta tutustumaan alaan, esim. hiusten letitystä, kaverin kynsien lakkausta, johtojen liittämistä jne. Laneissa on käytössä hankkeen Mysteeribox-konsepti. Lanit striimataan/videoidaan julkaistavaksi imagokampanjana some-kanavilla. KSAOlla lanit yhdistetään vuotuisesti järjestettäviin tapahtumiin eli KouAhead messuihin sekä ammattien iltaan. Koulutusalat kasaavat oman alan mysteeriboxit, joita messuille sekä ammattien iltaan tulijat voivat unboxata. Alan nykyiset opiskelijat opettajiensa johdolla ovat vetäjinä laneissa, näin myös heidät osallistetaan tapahtumien järjestämiseen.

MYVet-hankkeessa kerätään monipuolisia tarinoita yrittäjistä ja ammattiosaajista, jotka ovat hyödyntäneet omaa osaamistaan innovatiivisesti, tarinoita jaetaan sosiaalisen median eri kanavissa. Toteutamme somessa #kehuosaajaa -kampanjaa, jossa haastamme ilmiantamaan hyvän asiakaskokemuksen ja antamaan tunnustuksen ammattilaiselle, sekä tarinallisia kampanjoita, jossa KSAOsta valmistuneet kertovat omasta ammatillisesta

Kansainvälisyys huomioidaan lähettämällä mysterybox kv-koordinaattorin valitsemalle yhteistyöoppilaitokselle.

KSAOssa opiskelijoiden ja henkilöstön osallistaminen ja aktivointi lisäävät yhteenkuuluvuutta ja ryhmähenkeä, ylpeää ”KSAOlaisuutta”. Positiivisen ja oikean tiedon välittäminen kuuluu meille kaikille.

#mysteeribox
#unboxing
#lanit
#olesinä
#kehuosaajaa
#aktivoidaanpositiivinenviestintä

Lisätietoja

Hankevastaava Katja Paavola, 020 615 8843, katja.paavola(a)ksao.fi
Hankeassistentti Paula Filppu, 020 615 5508, paula.filppu(a)ksao.fi