Pintakäsittelyalan perustutkinto

Kenelle

Monipuolisten käsityötaitojen lisäksi alan työtehtävissä vaaditaan koneiden ja laitteiden käyttötaitoja sekä laadunvalvontaan liittyvää osaamista. Maalaustyö on viimeistelyä, joka vaatii huolellisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Muoto- ja tyylitaju sekä hyvä värisilmä ovat eduksi.

Tämän tutkinnon jatkuvan haun opiskelijalta edellytetään 18-vuoden ikää.

Työtehtävät

Maalarina remontoit, pintakäsittelet ja sisustat koteja sekä julkisia tiloja. Remontointi on ajan trendi, joka ei osoita hiipumisen merkkejä. Rakennusten ikääntyessä remontoijien kädentaitoja tarvitaan yhä enemmän korjaus- ja uudisrakentamisessa. Materiaalien ja tuotteiden kehitys, ympäristöasiat ja asiakkaiden muuttuvat tarpeet vaativat alan kehityksen seuraamista ja uusien asioiden soveltamista.

Koulutus antaa valmiudet toimia maalausalan ammattilaisena, joka osaa tavallisten ulko-, sisä- ja kalustemaalaustöiden lisäksi perinteisiä pintakäsittelymenetelmiä. Maalarit sijoittuvat pääasiassa maalausliikkeisiin erilaisiin maalaus-, saneeraus- ja entistämisalan työtehtäviin. Puuteollisuudessa tarvitaan huonekalumaalareita sekä maalaus-, petsaus- ja lakkauslinjojen hoitajia. Voit myös ryhtyä yrittäjäksi.

Työskentelet oikeissa asiakasprojekteissa ja hankit työelämän taitoja jo opiskeluaikana. Työssäoppimisen aikana hankit lisää työkokemusta omalta alalta.

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelupaikka on KSAOn Utinkatu 85 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Päivitetty 1.11.2021