KSAOssa voit valita neljästä osaamisalasta kokemuksesi ja kiinnostuksesi mukaisesti: liiketoiminnan palvelut (sihteerin työtehtävät), myynti ja markkinointiviestintä, taloushallinto ja kansainvälinen liiketoiminta ja huolinta. Tutkinnon laajuus on 150 osp. Tutkinnossa on kaikille osaamisaloille pakollisena tutkinnon osana Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp).  

Kenelle

Liiketoiminnan ammattitutkinto vastaa kaupan ja palvelualan tarpeisiin. Tutkinto sopii sinulle, jos toimit asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon, toimistotyön tai rahoitusalan työtehtävissä. Tutkinto sopii hyvin myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) suorittaneille.  

Tutkinnon suoritus edellyttää, että opiskelijalla on työ- tai harjoittelupaikka. 

Työtehtävät

Tutkinnon suorittajan valitseman osaamisalan ja tutkinnon osiin liittyvien valinnaisuuksien pohjalta opiskelija voi toimia erilaisissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä esimerkiksi myynnissä, markkinoinnissa, taloushallinnossa, finanssipalveluissa, kiinteistönvälityksen tehtävissä, kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan tehtävissä, assistentin tai sihteerin tehtävissä, tiedonohjauksen, aulapalvelu- tai asiakirjahallinnon tehtävissä. 

Opiskeleminen KSAOssa

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaistamisen perusteella. Koulutus on monimuotokoulutusta painottuen työelämässä oppimiseen alan työpaikoilla. Ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöissä omassa työssä. Jos sinulla on jo tutkinnon perusteiden edellyttämä ammattitaito, voit myös suorittaa tutkinnon ilman tutkintokoulutusta. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden, jolloin opintoja on mahdollista jatkaa ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.  

Opiskelumaksu

Opiskelumaksu on 300 €. Sitä ei palauteta opintojen keskeytyessä. Lisäksi opiskelija kustantaa itse opiskelumateriaalin ja -välineet.  Koulutukseen voi osallistua myös oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelijoille koulutus on maksuton.  

Lisätiedot

Opiskelijat valitaan haastattelujen perusteella. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielikokeeseen. Kielitaitovaatimus on B1.2.   

Päivitetty 11.6.2021