Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Kenelle

Muotiassistenttikoulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut muodista ja asiakaspalvelu- ja myyntitehtävistä. Ulkoiset imagotekijät ja esteettiset asiat ovat sinulle tärkeitä.

Oletko:

  • Luova, kokeileva
  • Toimelias
  • Sosiaalinen ja positiivinen
  • Luotettava ja vastuullinen 

Työtehtävät

Muotiassistenttina toimit myynnin ja markkinoinnin työtehtävissä muoti- ja kosmetiikka-alan liikkeissä tai monialaisissa tavarataloissa.

Suunnittelet ja valmistat muotialan tuotteita. Käytät ammattialan työvälineitä ja perustekniikoita. Osoitat ammattitaitosi ja osaamisesi portfolion avulla. Toteutat toimeksiantoja yrityksille. Stailaat ja opastat asiakkaita sekä toteutat erilaisia tapahtumia.  

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelet mm. tekstiili- ja muotialan tuotteen valmistamista, muodin alalla toimimista sekä vaatteen valmistamista mittatilaustyönä.     

Opiskelupaikka on KSAOn Utinkatu 85 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.    

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Lisätietoa

Koulutus on jatkuvassa haussa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, niin hänet kutsutaan kielikokeeseen. Kielitasovaatimus on B1.2.

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto/muotiassistentti esite (PDF)

Päivitetty 8.11.2021