Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto 

Kenelle 

Sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään kauneuden ja hvyinvoinnin parissa. Omaat hyvät vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot sekä yrittäjämäisen asenteen. Olet oma-aloitteinen, joustava ja tavoitteisiin sitoutuva. Sinulla pitää myös olla hyvä henkinen ja fyysinen terveydentila.  

Työtehtävät 

Kauneudenhoitoalalla hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Osaat tehdä kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä tunnet kauneudenhoitoalan tuotteet ja palvelut. Voit laajentaa osaamistasi mm. vartalohoito-, kylpylähoito- tai ehostuspalveluihin.  

Opiskeleminen KSAOssa 

KSAOssa opiskellaan uudistetuissa, nykyaikaisissa tiloissa Utinkatu 44 toimipisteessä. Käytössämme ovat laadukkaat laitteet sekä tuotesarjat. Lisäksi meillä on pieni ja tehokas Spa- osasto, jossa kylpylähoitojen oppiminen on taatusti inspiroivaa! 

Osastollamme toimii suosittu hius- ja kauneudenhoitoalan oppimispiste PikkuSalonki, jossa harjoitellaan opittuja taitoja aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ennen työelämään siirtymistä. 

Muita oppimisympäristöjä ovat oikeat yritykset, joissa oppimista syvennetään työelämässä oppimisjaksoilla. Lisäksi meillä toimii HIUSKA- osuuskunta, josta saa kannustusta, tukea sekä hyvät lähtökohdat yrittäjyyteen.  

Opiskelupaikka on KSAO Utinkatu 44 toimipiste. Opintoihin kuuluu työelämässä järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.  

Opiskelumaksu 

Ammatilliset perustutkinnot ovat oppivelvollisuusikäisille opiskelijoille maksuttomia. Muut opiskelijat kustantavat itse opiskeluihin liittyvät työvälineet, tavarat ja kirjallisuuden. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Päivitetty 1.11.2021