Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto 

Kenelle 

Sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään kauneuden ja hvyinvoinnin parissa. Omaat hyvät vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot sekä yrittäjämäisen asenteen. Olet oma-aloitteinen, joustava ja tavoitteisiin sitoutuva. Sinulla pitää myös olla hyvä henkinen ja fyysinen terveydentila.  

Työtehtävät 

Kauneudenhoitoalalla hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Osaat tehdä kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä tunnet kauneudenhoitoalan tuotteet ja palvelut. Voit laajentaa osaamistasi mm. vartalohoito-, kylpylähoito- tai ehostuspalveluihin.  

Opiskeleminen KSAOssa 

KSAOssa opiskellaan uudistetuissa, nykyaikaisissa tiloissa Utinkatu 44 toimipisteessä. Käytössämme ovat laadukkaat laitteet sekä tuotesarjat. Lisäksi meillä on pieni ja tehokas Spa- osasto, jossa kylpylähoitojen oppiminen on taatusti inspiroivaa! 

Osastollamme toimii suosittu hius- ja kauneudenhoitoalan oppimispiste PikkuSalonki, jossa harjoitellaan opittuja taitoja aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ennen työelämään siirtymistä. 

Muita oppimisympäristöjä ovat oikeat yritykset, joissa oppimista syvennetään työelämässä oppimisjaksoilla. Lisäksi meillä toimii HIUSKA- osuuskunta, josta saa kannustusta, tukea sekä hyvät lähtökohdat yrittäjyyteen.  

Opiskelupaikka on KSAO Utinkatu 44 toimipiste. Opintoihin kuuluu työelämässä järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.  

Opiskelumaksu 

Ammatilliset perustutkinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskeluaikana opiskelijoille kuuluu maksuton lounas. Opiskelijat kustantavat itse mahdolliset muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden ja pätevyyskorttimaksut, mikäli opiskelija ei kuulu laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Päivitetty 1.7.2021