Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Kenelle

Kokin koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia toteuttamaan asiakkaiden toiveita valmistamalla heille maukasta, laadukasta ja kauniisti esille laitettua ruokaa. Olet innovatiivinen, yhteistyökykyinen ja sinulla on hyvä paineensietokyky. Olet joustava ja valmis työskentelemään myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Työtehtävät

Kokki työskentelee ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä mm. lounasravintoloissa, kahviloissa, suurkeittiöissä ja à la carte -ravintoloissa.

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelet ruoka-aineiden ja valmistusmenetelmien tuntemusta, ruokapalvelualan ammattitietoutta ja –sanastoa ja ruokien tarjolle asettelua. Teet työtä yksin tai työryhmässä ja palvelet asiakkaita ammattimaiseen tapaan. Opit huolehtimaan ruokaturvallisuudesta ja keittiön sekä koneiden ja laitteiden puhtaanapidosta. Työskentelet paljon käytännön työtehtävissä ravintola Pikkukokissa ja muissa työelämän kohteissa.

Opiskelupaikka on KSAO Utinkatu 44 – 48 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaisia tutkinnon osia mm.

  • À la carte -ruoanvalmistus
  • À la carte -tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskeluaikana opiskelijoille kuuluu maksuton lounas. Opiskelijat kustantavat itse mahdolliset muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden ja pätevyyskorttimaksut. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Päivitetty 21.10.2019