Hyvinvointiteknologia-asentaja
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Kenelle
Tutkinto on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvistä tekniikoista. Koulutuksesta saa hyvää perustietoa turvalaite- ja hyvinvointijärjestelmien asennuksesta sekä niiden ylläpidosta. Hyvinvointiteknologia-asentaja osaa myös opastaa asiakasta hyvinvointiteknologian käytössä sekä varmistaa laitteiden turvallisen käytön.
Koulutukseen haetaan jatkuvan haun kautta.
Alalle hyödyllisiä taitoja:
- Asiakaspalveluhenkisyys
- Yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
- Kielitaito
- Ongelmanratkaisukyky ja looginen päättelykyky
- Kädentaidot ja hienomotoriikka
- Kiinnostus hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyviin tekniikoihin
Pakolliset tutkinnon osat
- Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät
- Hyvinvointiteknologian käyttö asiakkaan arjessa selviytymisen tukena
- Turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmien asennus
Työtehtävät
Hyvinvointiteknologia-asentaja toimii teknisissä asennusliikkeissä, sairaaloissa, palvelutaloissa ja alan teollisuuden palveluksessa.
Hyvinvointiteknologia-asentajalla on tieto- ja viestintätekniikan perustaitojen lisäksi erityisosaamista siitä, miten hyvinvointiteknologiaa käytetään asiakkaan arjessa selviytymisen tukena sekä miten turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä asennetaan. Tutkinnossa tärkeää on myös se, että opiskelija osaa toimia sosiaali- ja terveysalan toimintaperiaatteiden ja arvojen mukaan. Pakollisten tutkinnonosien lisäksi opintoihin kuuluu tieto- ja viestintätekniikka-alan perusasioita monipuolisesti.
Opiskeleminen KSAOssa
Opiskelupaikka on KSAOn Utinkatu 44 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Koulutukseen haetaan jatkuvan haun kautta.
Opiskelumaksu
Ammatilliset perustutkinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskeluaikana opiskelijoille kuuluu maksuton lounas. Opiskelijat kustantavat itse mahdolliset muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden ja pätevyyskorttimaksut, mikäli opiskelija ei kuulu laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Opiskelu on päätoimista. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Päivitetty 9.2.2021