Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Kenelle

Muotiassistenttikoulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut muodista ja asiakaspalvelu- ja myyntitehtävistä. Ulkoiset imagotekijät ja esteettiset asiat ovat sinulle tärkeitä.

Oletko:

  • Luova, kokeileva ja ennakkoluuloton 
  • Sosiaalinen ja neuvotteleva 
  • Luotettava ja vastuullinen 

Työtehtävät

Muotiassistenttina toimit myynnin ja markkinoinnin työtehtävissä muoti- ja kosmetiikka-alan liikkeissä tai monialaisissa tavarataloissa. Voit toimia valokuvaajan, visualistin tai stylistin assistenttina.

 Suunnittelet ja valmistat muotialan tuotteita, kuten esimerkiksi asiakkaiden ja tuotteiden stailauksia, liikkeiden ohjeiden mukaan tai muodin aikakausia ja huipputrendejä hyödyntäen. Käytät ammattialan työvälineitä ja perustekniikoita.  Osoitat ammattitaitosi ja erikoisosaamisesi portfolion avulla. Toteutat muoti- tai tuotekuvauksia toimeksiantoina yrityksille. Stailaat ja opastat asiakkaita sekä toteutat erilaisia tapahtumia.

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelet tekstiili- ja muotialan tuotteen valmistamisen perustietoja, -taitoja ja -sanastoa, muotihistoriaa ja muotikulttuuria sekä opit markkinoimaan osaamistasi ja tuotteitasi.  

Valinnaisia opintoja ovat muodin alalla toimiminen, stailaaminen sekä ohjaustehtävissä, tekstiili- ja muotialan myyntitehtävissä ja projekteissa toimiminen. 

Opiskelupaikka on KSAOn Utinkatu 85 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.  

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskeluaikana opiskelijoille kuuluu maksuton lounas. Opiskelijat kustantavat itse mahdolliset muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden ja työvälineet. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Lisätietoa

Koulutus on jatkuvassa haussa. Kaikki hakijat kutsutaan soveltuvuuskokeeseen. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, niin hänet kutsutaan kielikokeeseen. Kielitasovaatimus on B1.2. Opiskelijat valitaan soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella. 

Päivitetty 19.2.2020