Liiketoiminnan perustutkinto

Kenelle

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on monipuolinen ja työmarkkinoilla arvostettu ammatillinen perustutkinto. Merkonomin tutkinto antaa laajat mahdollisuudet niin monipuolisiin työtehtäviin eri aloilla kuin jatko-opintokelpoisuuden. Merkonomina menestyt työmarkkinoilla tiimityötaitojen ja yrittäjämäisen asenteen avulla.  

Ammatissa menestyäksesi tarvitset: 

  • asiakaspalveluhenkistä ja sosiaalista luonnetta 
  • matemaattisia taitoja ja täsmällisyyttä 
  • yrittäjämäistä asennetta.  

Työssä tarvitaan myös yhä useammin kielitaitoa.  

Tutkinto on suunnattu Suomessa asuville venäjää ja suomea puhuville  henkilöille. Pääsyvaatimuksena on peruskoulu tai vastaava ja suomen kielen taso A2.2. Suomen kieltä opiskellaan koko koulutuksen ajan ammattiopintojen ohessa.

Työtehtävät

Laaja-alaisen merkonomin tutkinnon avulla sijoitut esimerkiksi asiakaspalvelun, markkinoinnin, taloushallinnon, toimistopalveluiden, rahoitus- ja vakuutusalan tai tietohallinnon työtehtäviin. Koulutus tukee omia työtehtäviäsi valituissa tutkinnon osissa ja se antaa sinulle myös perusvalmiudet toimia yrittäjänä.

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelu on monimuotoista. Opiskelupaikka on KSAO Utinkatu 44:n toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Osaamisalat: 

  • Asiakaspalvelu- ja myyntiosaaminen 
  • Taloushallinto 

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskeluaikana opiskelijoille kuuluu maksuton lounas. Opiskelijat kustantavat itse mahdolliset muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden, työvälineet ja pätevyyskorttimaksut. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kaikki hakijat kutsutaan kielikokeeseen. Kielitasovaatimus on A2.2 

Päivitetty 1.12.2020