Liiketoiminnan perustutkinto

Maahanmuuttajille suunnattu S2-tuettu koulutus kestää noin kaksi vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman perusteella (HOKS). Koulutus alkaa oppimisvalmiuksia tukevilla opinnoilla.

Kenelle

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on monipuolinen ja työmarkkinoilla arvostettu tutkinto. Merkonomin tutkinto antaa laajat mahdollisuudet monipuolisiin työtehtäviin eri aloilla. Merkonomina menestyt työmarkkinoilla tiimityötaitojen ja yrittäjämäisen asenteen avulla.  

Ammatissa menestyäksesi tarvitset: 

  • asiakaspalveluhenkistä ja sosiaalista luonnetta 
  • matemaattisia taitoja ja täsmällisyyttä 
  • yrittäjämäistä asennetta.  

Työssä tarvitaan monipuolista kielitaitoa. Suomen kieltä opiskellaan koko koulutuksen ajan ammattiopintojen ohessa.

Työtehtävät

Tutkinnon avulla sijoitut esimerkiksi asiakaspalvelun, markkinoinnin, taloushallinnon, toimistopalveluiden, rahoitus- ja vakuutusalan tai tietohallinnon työtehtäviin. Koulutus tukee omia työtehtäviäsi valituissa tutkinnon osissa ja se antaa sinulle myös perusvalmiudet toimia yrittäjänä. 

Opiskeleminen KSAOssa

Opiskelupaikka on KSAO Utinkatu 44 toimipiste. Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Pakollisia tutkinnon osia on kolme: asiakaspalvelu, tuloksellinen toiminta ja työyhteisössä toimiminen. Loput tutkinnon osat voit valita kiinnostuksesi mukaan.

Opiskelumaksu

Ammatilliset perustutkinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskeluaikana opiskelijoille kuuluu maksuton lounas. Opiskelijat kustantavat itse mahdolliset muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden, työvälineet ja pätevyyskorttimaksut. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.  

Lisätietoja

Kaikki hakijat kutsutaan kielikokeeseen. Kielitasovaatimus on A2.2

Päivitetty 3.6.2021