Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Maahanmuuttajille suunnattu s2-painotteinen koulutus

Kenelle

Koulutus on suunnattu maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille, joiden suomen kielen taitotaso on B1.2. 
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia toteuttamaan asiakkaiden toiveita valmistamalla heille maukasta, laadukasta ja kauniisti esille laitettua ruokaa. Olet innovatiivinen, yhteistyökykyinen ja sinulla on hyvä paineensietokyky. Olet joustava ja valmis työskentelemään myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Mitä tekee

Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Opiskeleminen KSAOssa

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna joka koostuu lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimisesta.
Lähiopiskelupäivinä opiskeluaika vaihtelee klo 8-20 välillä.

Opiskelumaksu

Koulutus on omaehtoista koulutusta ja se on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijat kustantavat itse muut
maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden, mahdolliset pätevyyskorttikorttimaksut, työvälineet, -vaatteet
ja -kengät (max. 500 €). Lähiopiskelupäivinä opiskelijoille on tarjolla maksuton lounas.

Lisätietoja

Opiskelijat valitaan haastattelujen ja kielitestin perusteella.
Ryhmäkoko vähintään 12 opiskelijaa.

Päivitetty 27.9.2019