Opiskele ammatti

Ammatillisessa koulutuksessa voit opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia.

Koulutuksista voit lukea lisää ja hakea tai ota yhteyttä hakutoimistoon. Hakutoimistossa sinua neuvotaan hakemisessa ja oikean ammatin löytämisessä.

Maahanmuuttajien ammatillisessa koulutuksessa voit opiskella ammatin ja suomen kieltä. Erityisesti maahanmuuttajille tarkoitettuja ryhmiä kutsutaan S2-tuetuiksi ryhmiksi.

S2-tuettu koulutus tarkoittaa sitä, että koulutuksen alussa on oppimisvalmiuksia tukeva jakso. Sen aikana opiskelet ammattisuomea, matematiikkaa, tietotekniikkaa ja muita asioita, joita tarvitset ammattiopinnoissa.

Suurin osa ammatillisista tutkinnoista suoritetaan suomen kielellä ja kielitaidon tasovaatimus on koulutusalakohtainen. Tarvittaessa sinut kutsutaan kielitestiin. Kun aloitat opiskelun, sinulle tehdään oma opiskelusuunnitelma. Suunnitelmassa sovitaan mitä opiskelet ja kuinka kauan sinun opiskelusi kestää.

Voit hakea myös VALMA-koulutukseen, joka antaa valmiuksia varsinaisiin ammatillisiin opintoihin. Hae VALMA-koulutukseen.

Työpaikalla voit tarvita esimerkiksi työturvallisuuskorttia tai hygieniaosaamistodistusta, näihin koulutuksiin pääset hakemaan työelämän passit ja kortit -sivulta

Opiskelusi voit rahoittaa monella eri tavalla. Lue lisää Opiskelijan oppaasta.

Käy lukemassa maahanmuuttajan menestystarinoita. Kirjoitetaan sinusta samanlainen!

Päivitetty 7.4.2020