Yhteishaku

Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa peruskoulunsa päättäville ja vailla toisen asteen tutkintoa oleville. Yhteishaku tehdään Opintopolun kautta Opetushallituksen aikataulun mukaan. Joillakin aloilla on yhteishaussa pääsy- ja soveltuvuuskokeita, joihin kutsutaan erikseen. Osallistuminen pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin on pakollista. Tarvittaessa hakija kutsutaan kielitestiin, johon osallistuminen on pakollista.

Yhteishaku 2022 sivulle pääset tästä.
Yhteishaku 2022 A4 esite (PDF)
Hakijan Opas 2022 (PDF)
Tutustu oppimisympäristöihin virtuaalisesti!

Jatkuva haku

Hakeudu jatkuvassa haussa jos sinulla on jo aiempi peruskoulun jälkeinen tutkinto ja/tai työssä kertynyttä osaamista tai jäit ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa. Jatkuva haku tehdään koulutuskalenterissa (Wilma). Jatkuvan haun kautta voi hakeutua koulutuksiin ympäri vuoden.

Jatkuvassa haussa hakeville järjestetään aina haastattelu sekä pääsy- tai soveltuvuuskokeet. Tarvittaessa järjestetään kielitesti.

Jos sopivaa tutkintoa ei löydy koulutuskalenterista tai sinulla on jo suoritettu perustutkinto ja haluat täydentää suorittamaasi tutkintoa toisella osaamisalalla, niin voit tehdä avoimen hakemuksen tutkintoon Wilmassa.

Hae kortti- ja pätevyyskoulutuksiin!

Hakutoimisto

  • KSAOn hakutoimisto palvelee sinua hakuun liittyvissä asioissa.
  • Opinto-ohjaajat ja uravalmentajat päivystävät ma-pe kello 9.00-15.00.
  • Voit myös varata henkilökohtaisen ohjausajan soittamalla tai sähköpostilla.
  • Ota yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai Opo-chatilla verkkosivuilla.

Hakutoimisto

Utinkatu 44-48, 45200 Kouvola
0206157069
0401797109
Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO
KSAO Utinkatu 44 toimipiste

Urheiluakatemia

Haluatko yhdistää urheilun ja opinnot? Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen joustavin ratkaisuin. Hakeutuminen tehdään Kouvolan Urheiluakatemian kautta samaan aikaan yhteishaun kanssa. Urheiluakatemiaan voidaan valita myös opintojen jo alettua.

Urheiluakatemia

Henkilökohtainen opiskelijapolku

Jokainen opiskelija saa oman henkilökohtaisen opiskelijapolun. Opiskelijan henkilökohtaiseen polkuun voi sisältyä esimerkiksi kansainvälisyysopintoja, yhdistelmäopintoja, urheiluopintoja tai yhdistelmiä useammasta polusta.

Henkilökohtaiset opiskelijapolut