Yhteishaku

Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa peruskoulunsa päättäville ja vailla toisen asteen tutkintoa oleville. Yhteishaku tehdään Opintopolun kautta Opetushallituksen aikataulun mukaan. Joillakin aloilla on yhteishaussa pääsy- ja soveltuvuuskokeita, joihin kutsutaan erikseen. Osallistuminen pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin on pakollista. Tarvittaessa hakija kutsutaan kielitestiin, johon osallistuminen on pakollista.

Hakijan oppaan 2021 voi avata ja ladata tästä pdf:nä.
Yhteishaku 2021 sivulle pääset tästä.

Tervetuloa tutustumaan aloille!

Hakutoimisto

  • Opinto-ohjaajat ja uravalmentajat päivystävät hakutoimistossa ma-pe klo 9-15
  • Voit myös varata henkilökohtaisen ohjausajan soittamalla tai sähköpostilla
  • 020 615 7069 | hakutoimisto(at)ksao.fi

Jatkuva haku

Hakeudu jatkuvassa haussa jos sinulla on jo aiempi peruskoulun jälkeinen tutkinto ja/tai työssä kertynyttä osaamista tai jäit ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa. Jatkuva haku tehdään koulutuskalenterissa. Jatkuvan haun kautta voi hakeutua koulutuksiin ympäri vuoden.

Jatkuvassa haussa hakeville järjestetään aina haastattelu sekä pääsy- tai soveltuvuuskokeet. Tarvittaessa järjestetään kielitesti.

Jos sopivaa tutkintoa ei löydy koulutuskalenterista tai sinulla on jo suoritettu perustutkinto ja haluat täydentää suorittamaasi tutkintoa toisella osaamisalalla, niin voit tehdä avoimen hakemuksen tutkintoon.

Muut koulutukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Harrastus- ja lyhytkurssit
Henkilöstön osaamisen kehittäminen
Maahanmuuttajille
Tutkinnon osat
Työelämän passit ja kortit
Työvoimakoulutus
Täydennyskoulutukset
Valmentava koulutus VALMA

Urheiluakatemia

Haluatko yhdistää urheilun ja opinnot? Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen joustavin ratkaisuin. Hakeutuminen tehdään Kouvolan Urheiluakatemian kautta samaan aikaan yhteishaun kanssa. Urheiluakatemiaan voidaan valita myös opintojen jo alettua.

Urheiluakatemia

Henkilökohtainen opiskelijapolku

Jokainen opiskelija saa oman henkilökohtaisen opiskelijapolun. Opiskelijan henkilökohtaiseen polkuun voi sisältyä esimerkiksi kansainvälisyysopintoja, yhdistelmäopintoja, urheiluopintoja tai yhdistelmiä useammasta polusta.

Henkilökohtaiset opiskelijapolut