Yhteishaku 2020

KSAOssa on yhteishaussa monia vaihtoehtoja. Löydä oma alasi!

Yhteishaun tarjontaan

Yhteishaku

Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa peruskoulunsa päättäville ja vailla toisen asteen tutkintoa oleville. Yhteishaku tehdään Opintopolun kautta Opetushallituksen aikataulun mukaan. Joillakin aloilla on yhteishaussa pääsy- ja soveltuvuuskokeita, joihin kutsutaan erikseen. Osallistuminen pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin on pakollista. Tarvittaessa hakija kutsutaan kielitestiin, johon osallistuminen on pakollista.

Hakijan opas tästä

Opiskelemaan voi hakea myös hakutoimiston kautta:

  • hakutoimisto on Utinkatu 44-48:n opintotoimiston yhteydessä
  • opinto-ohjaajat ja uravalmentajat päivystävät hakutoimistossa ma-pe klo 9-15
  • 020 615 7069
  • hakutoimisto@ksao.fi

Jatkuva haku

Hakeudu jatkuvassa haussa jos sinulla on jo aiempi peruskoulun jälkeinen tutkinto ja/tai työssä kertynyttä osaamista tai jäit ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa. Jatkuva haku tehdään koulutuskalenterissa. Jatkuvan haun kautta voi hakeutua koulutuksiin ympäri vuoden.

Jatkuvassa haussa hakeville järjestetään aina haastattelu sekä pääsy- tai soveltuvuuskokeet. Tarvittaessa järjestetään kielitesti.

Muut koulutukset

Työelämän passit ja kortit
Täydennyskoulutukset
Harrastus- ja lyhytkurssit
Tutkinnon osat
Työvoimakoulutus
Henkilöstön osaamisen kehittäminen

Oppisopimus

Sinulla on mahdollisuus suorittaa koko tutkinto tai osa tutkinnosta oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksessa pääosa osaamisesta hankitaan työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden. Osaamista täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Hakijan opas

Kaikki, mitä sinun hakijana tarvitsee tietää, löydät tästä oppaasta!

Lataa tästä hakijan opas (pdf)

Henkilökohtainen opiskelijapolku

Jokainen opiskelija saa oman henkilökohtaisen opiskelijapolun. Opiskelijan henkilökohtaiseen polkuun voi sisältyä esimerkiksi kansainvälisyysopintoja, yhdistelmäopintoja, urheiluopintoja tai yhdistelmiä useammasta polusta.

Henkilökohtaiset opiskelijapolut