Koulutus

Koulutuskalenterista löytyy ajankohtainen,
avoin koulutustarjontamme,
josta voit myös hakea koulutuksiin.

Alkaviin koulutuksiin saattaa olla peruutuspaikkoja,
joita voi tiedustella suoraan kouluttajilta.

Järjestämme myös koulutuksia
asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.
Kysy lisää!

Huom! Monilla aloilla on opiskeluun ja työskentelyyn
vaikuttavia terveydellisiä suosituksia.
Tarkista suositukset Opintopolusta.

Lisätietoja:

sähköposti: etunimi.sukunimi@ksao.fi

Kokki / tarjoilija, Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

    

Ravintola- ja catering-alan  perustutkinnon suorittanut osaa

  • toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä
  • palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti
  • hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta
  • toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Pääsyvaatimukset
peruskoulu tai vastaava,vähintään 18 vuoden ikä ja kielitaitotaso B1.2

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna joka koostuu lähi- ja etäopiskelusta sekä 
työssäoppimisesta. Lähiopiskelupäivinä opiskeluaika vaihtelee klo 8 - 20 välillä.

Koulutus on omaehtoista koulutusta ja se on opiskelijalle maksutonta.
Opiskelijat kustantavat itse muut maksut, esim. opintoihin tarvittavan kirjallisuuden,
työvälineet, -vaatteet ja -kengät  (max. 500 €). Lähiopiskelupäivinä opiskelijoille on tarjolla maksuton lounas.

Jos sinulla on tutkintoon vaadittava osaaminen hallinnassa, voit osoittaa ammattitaitosi
näytöissä ilman koulutukseen osallistumista.   

Kokin osaamisala, kokki 
Kokin osaamisalalla tutkinnon suorittanut henkilö osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä
ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa, kuten kahviloissa, henkilöstöravintoloissa,
cateringalan yrityksissä suurkeittiöissä tai juhla- ja pitopalveluyrityksissä.

Ruokapalvelun osaamisala, tarjoilija
Ruokapalvelun osaamisalalla tutkinnon suorittanut henkilö osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä
ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa, kuten kahviloissa, henkilöstöravintoloissa,
liikenneasemilla, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Lisätietoja
kouluttaja Taru Tojkander, puh. 020 615 9309 tai taru.tojkander@ksao.fi

Kysy vapaita opiskelupaikkoja. 

 

 


Takaisin