Työpaikalla järjestettävä koulutus

Osa opinnoista suoritetaan tekemällä käytännön töitä aidossa työympäristössä. Työpaikalla järjestettävä koulutus on tavoitteellista, ohjattua ja arvioitua. Työpaikalla opiskelijaa ohjaa työpaikkaohjaaja, joka on oman alansa kokenut ammattilainen.
 
Työpaikalla järjestettävä koulutus vahvistaa opiskelijoiden ammattiosaamista ja lisää itseluottamusta. Työpaikalla järjestettävissä näytöissä opiskelija osoittaa käytännön työtehtävillä, että hän on saavuttanut tutkinnon perusteiden edellyttämän osaamisen. Osan työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta voi suorittaa ulkomailla.

Noin sata opiskelijaa lähtee vuosittain 3-4 viikon opiskelujaksolle ulkomaille. Kohdemaita ovat Saksa, Ruotsi, Espanja, Hollannti, Intia, Italia, Iso-Britannia, Islanti, Portugali, Venäjä, Viro ja Malta.

Yhteistyöoppilaitokset järjestävät opiskelijoille työpaikat ja vastaavat opiskelijoista ulkomaanjakson aikana.

Suurin osa työssäoppimisesta toteutetaan Euroopan Unionin Leonardo da Vinci  Mobility -projektin rahoituksella.Tämän lisäksi Nordplus Junior  -hanke, Kymi Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö,  Otsakorpisäätiö, Venäjä-verkosto sekä KSAO rahoittavat toimintaa.

Jakso ulkomailla rohkaisee opiskelijaa käyttämään vieraita kieliä ja työskentelemään toisesta kulttuurista olevan työtoverin kanssa. Käytössä on vertaistukimenetelmä, jolloin vastaanottavan koulun opiskelija opastaa tulijaa työpaikassa ja vapaa-ajalla. Menetelmän avulla opiskelija sopeutuu nopeammin uuteen kulttuuriin ja työpaikkaan.

Ulkomailla suoritettu jakso sisältyy kokonaisuudessaan opiskelijoiden opintosuunnitelmaan ja he saavat siitä koko Euroopan Unionin alueella käytössä oleva todistuksen, Europassin.

 
 
p4090129.jpg
Osa opiskelusta voidaan suorittaa ulkomailla. Kuvassa kulttuurin opiskelijat olivat työssäoppimassa Islannissa
 
img_0338.jpg
Kartta on tarpeen vieraassa kaupungissa. Saksaan ja Kölniin  tutustui opiskelijoita puualalta sekä restaurointialalta.
 
img_2018.jpg
Liiketalouden opiskelijat Maltan kujilla.