Mikä ihmeen Duunipaja?

Duunipaja on KSAOssa toimiva opintopaja, joka on kehitetty ESR-rahoitteisessa SOSMET – työskentelemällä tutkinto –hankkeessa. Se toimii tukimuotona KSAOssa opintojaan suorittaville opiskelijoille ja on avoinna maanantaista perjantaihin 8.00 – 15.00. Duunipaja sijaitsi lukuvuonna 2016-2017 Utinkatu 85:n vaatetusosastolla.  Duunipajassa voi suorittaa keskeneräisiä opintoja valmiiksi ja saada apua opinnoissa eteen tuleviin haasteisiin, kuten esimerkiksi työssäoppimis- tai kesätyöpaikan etsimiseen sekä erilaisiin elämänhallinnallisiin haasteisiin. Pajassa opiskelija saa yksilöllistä ohjausta.

Duunipajaan tullaan opettajan, opinto-ohjaajan, erityisentuen koordinaattorin tai kuraattorin ohjaamana. Pajassa duuniohjaajana toimii Milla Seppälä.

Kuka Duunipajassa sitten käy?

Tavallisin Duunipajan asiakas on opiskelija, jolle on kertynyt SK-, eli suoritus kesken -merkintöjä. Osalla opiskelijoista on vain yksi tai kaksi SK–merkintää, mutta pajaan on tullut myös opiskelijoita joilla on yli kaksikymmentä SK-merkintää. Varhaisen puuttumisen tärkeyttä ei voi siten korostaa liikaa! Jos SK-merkintöjä on kertynyt useampia, opiskelijat ovat usein turhautuneita ja pohtivat kuinka selviytyä opinnoista. Vaatii todella paljon tsemppausta ja motivointia saada opiskelijat tarttumaan keskeneräisten kurssien suorittamiseen silloin, kun SK-merkintöjä on paljon.

Duunipajassa käy paljon myös opiskelijoita joiden opinnot ovat keskeytyneet syystä tai toisesta. Esimerkiksi jos opiskelija on ollut pitkällä sairauslomalla, jää hän tietysti jälkeen muista. Pajassa opiskelijat voivat edetä opinnoissaan ja saada muun luokan kiinni, jonka jälkeen he voivat siirtyä opiskelemaan takaisin omaan luokkaansa. Duunipajassa on myös ollut opiskelijoita, joiden opinnot ovat jossain vaiheessa keskeytyneet tai opiskelija on jopa eronnut kokonaan koulusta. Opiskelijat ovat kuitenkin halunneet suorittaa opintonsa loppuun ja ovat tulleet tekemään ne valmiiksi  Duunipajassa. He ovat siten myös valmistuneet ammattiin.

Duunipajan sijainti lukuvuonna 2017-2018 tarkennetaan myöhemmin. Jos sinulla on kysyttävää Duunipajaan liittyen, voit soittaa Millalle 1.8.2017 alkaen numeroon 020 615 5152.