Alkamisaika: SyksyVuosi: 2019Aloituspaikkoja: Yhteishaku 10

Pintakäsittelyalan perustutkinto, MAALARI

Kenelle tarkoitettu
Maalarina remontoit, pintakäsittelet ja sisustat koteja sekä julkisia tiloja. Remontointi on ajan trendi, joka ei osoita hiipumisen merkkejä. Rakennusten ikääntyessä remontoijien kädentaitoja tarvitaan yhä enemmän korjaus- ja uudisrakentamisessa. Materiaalien ja tuotteiden kehitys, ympäristöasiat ja asiakkaiden muuttuvat tarpeet vaativat alan kehityksen seuraamista ja uusien asioiden soveltamista.

Monipuolisten käsityötaitojen lisäksi alan työtehtävissä vaaditaan koneiden ja laitteiden käyttötaitoja sekä laadunvalvontaan liittyvää osaamista. Maalaustyö on viimeistelyä, joka vaatii huolellisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Muoto- ja tyylitaju sekä hyvä värisilmä ovat eduksi.

Mitä tekee
Työskentelet oikeissa asiakasprojekteissa ja hankit työelämän taitoja jo opiskeluaikana. Työssäoppimisen aikana hankit lisää työkokemusta omalta alalta.

Koulutus antaa valmiudet toimia maalausalan ammattilaisena, joka osaa tavallisten ulko-, sisä- ja kalustemaalaustöiden lisäksi perinteisiä pintakäsittelymenetelmiä. Maalarit sijoittuvat pääasiassa maalausliikkeisiin erilaisiin maalaus-, saneeraus- ja entistämisalan työtehtäviin. Puuteollisuudessa tarvitaan huonekalumaalareita sekä maalaus-, petsaus- ja lakkauslinjojen hoitajia. Voit  myös ryhtyä yrittäjäksi.

Mitä opiskelet KSAOssa
Osaamisalalla keskeisimpiä opintoja ovat tuotemaalaus ja pintakäsittelylinjojen hoito, maalaus ja tapetointi, erilaiset seinäverhoustyöt, laatoitus ja mattotyöt. Hallitset erilaisia maalaus- ja tapetointitöitä sekä niihin liittyviä esikäsittelytöitä. Tunnet myös eri materiaalit ja pintakäsittelymenetelmät. Osaat käyttää tarvittavia koneita, laitteita ja materiaaleja tarkoituksenmukaisesti. Lisäksi opit värien käyttöä sekä tekstien ja kuvioiden maalaamista. Opit tiedonhallintaa ja viestintää, laatu- ja kustannustietoisuutta sekä suorittamaan laadunvarmistukseen liittyviä mittauksia ja toimimaan työelämän toimintatavoilla. Osaat myös huolehtia työturvallisuudesta, työpaikkasi siisteydestä ja järjestyksestä sekä jätteiden käsittelystä.

Opiskeleminen KSAOssa
Opiskelupaikka on  KSAOn Utinkatu 85 toimipiste.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, koostuen seuraavista tutkinnon osista:

  • Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
  • Yhteisiä tutkinnon osat 35 osp

Opintoihin kuuluu työpaikalla järjestettävää koulutusta, josta osan voi suorittaa myös ulkomailla.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Hakeminen
Yhteishaussa opintoihin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Katso myös mahdolliset jatkuvan haun paikat.

Lisätietoja hakutoimistosta
Utinkatu 44, Kouvola
020 615 7069
hakutoimisto@ksao.fi
opo-chat: www.ksao.fi

 

Takaisin