Lontoon World Skills-kilpailuissa 2011 saatiin hieno menestys Kerttu Johanssonin MM-pronssin ja Ville Viitalan kuudennen sijan myötä. Lisäksi Ville sai Medallion for Excellence -tunnustuksen.

Ammattitaitoa kehtetään kilpailemalla

KSAO on vahvasti mukana ammatillisen koulutuksen kilpailutoiminnassa, jota Suomessa koordinoi Skills Finland ry. Toiminnan tavoitteena on kehittää ammatillisen koulutuksen tasoa ja opiskelijoiden ammattitaitoa – useimmat opiskelijat valmentautuvat kilpailuihin huolella etukäteen ja haluavat menestyä.

Olemme aktiivisia myös SAKU ry:n toiminnassa ja opiskelijamme osallistuvat säännöllisesti eri urheilulajien turnauksiin ja kilpailuihin.Näiden lisäksi opiskelijamme osallistuvat myös muihin alansa kilpailuihin Suomessa ja ulkomailla.

Lippulaivana hiusala
Hiusalalla, jossa on saavutettu huikeaa menestystä, kilpailuvalmennus on sisällytetty valinnaisiin opintoihin. Kilpailuvalmennuksesta vastaa lehtori Tarja Korjus, joka toimii myös Skills Finland ry:n laijipäällikkönä.

Määrätietoinen valmentautuminen on tuottanut loistavaa tulosta. Menestystä on  tullut niin Taitaja-kilpailuissa kuin kansallisissa alan kilpailuissa. Jopa ammattitaidon MM-tasolla on päästy mitalikantaan: Elina Salminen kultaa 2009, Jaana Hellsten pronssia 2007.

Menestystä elektroniikka-asennuksessa ja lvi-alalla
KSAOsta osallistuu vuosittain kilpailijoita myös elektroniikka- ja lvi-alalla.
Hyvää menestystä on saavutettu näissäkin lajeissa - mitalisteja on kukitettu lähes joka kevät. Ensimmäinen EuroSkills edustus tuotti kultamitalin, kun Ville Viitala voitti elektroniikan parikilpailussa.
Aktiiviset valmentajat Jari Koskinen ja Immo Pylvänen ovat luotsanneet nuoria kilpailuihin.Immo Pylvänen osallistuu myös Skills ry:n toimintaan valmennuspäällikön ja joukuuen johtajan ominaisuudessa.

Urheilijoille paljon lajeja
KSAOn opiskelijat voivat osallistua kaikkiin SAKU ry:n järjestämiiin urheilukilpailuihin. Joukkuelajeihin osallistutaan aina, jos saadaan joukkue kasaan. Opiskelijat ovat saavuttaneet hyvää menestystä niin yksilö- kuin joukkuelajeissa. Toimintaa vie aktiivisesti eteenpäin liikunnanopettaja Jari Kähärä.


Linkkejä uutisiin:

  SM-kultamitalisteja painissa Koriskulta KSAO:oon
Futiksesta hopeaa Menestystä parturi-kampaajaopiskelijoille Menestystä urheiluakatemialaisille
Caroline Hermuselle Taitaja-kultaa Kaksi ammattitaidon MM-edustuspaikkaa KSAO:on  Kerttu Johansson 3. Ville Viitala 6. MM-taistossa
Taitaja 2011 kilpaan neljä opiskelijaa KSAO:n tytöille lentiskultaa Kerttu Johansson putsasi pöydän Hair Openissa
Elina Salminen MM-kultaan Roosa Hannolalle toinen Taitaja-kulta Goldwell-voitto 2010
EuroSkills kultaa Ville Viitalalle  Taitaja-kultaa ja kaksi hopeaa Sanni Lahtiselle menestystä
 Mitaleja yleisurheilussa  LVI-asennuksessa Taitaja-kultaa  Kultainen kapusta
 Pronssia koriksesta LVI-hopeaa Jukka Tonterille  Goldwell-menestystä 2009
 Lentopallokultaa tytöille Immo Pylvänen ylituomariksi Menestystä v. 2008

 

   
Skills Finland edistää suomalaista huippuosaamista ammattitaitokilpailujen sekä valmennus- ja koulutustoiminnan avulla. Taitaja-, Taitaja9- ja TaitajaPLUS-kilpailut ovat vuosittain järjestettäviä kansallisia kilpailuja. Lisätietoja: www.skillsfinland.fi SAKU ry on  ammatillisen koulutuksen oma liikunta- ja kulttuurijärjestö sekä yhteistyöorganisaatio, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia, rakentaa yhteisöllisyyttä sekä järjestää liikunta- ja kulttuuritapahtumia ammattiin opiskeleville.
 

 

Graafinen versio