Yhteistyökumppanit ja hankepartnerit

KSAOlla on laaja kansallinen ja kansainvälinen yhteistyöverkosto. Suurin osa yhteistyökumppaneistamme on oppilaitoksia ja koulutuksen järjestäjiä, mutta teemme myös yhteistyötä suoraan yritysten ja yhteisöjen kanssa.
 

Maat ja partnerit

Espanja
Escuela de Arte de La Palma on käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitos La Palman saarelta.
 
IES Maria Peréz Trujillo on toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos Puerto de La Cruzissa Kanarian saarilla. Oppilaitoksessa on n. 20 opettajaa ja n. 300 opiskelijaa. Oppilaitos tarjoaa opetusta parturi-kampaajille ja kauneuden-hoitoalalle, sekä hotelli ja ravintola-alalle sekä cateringalalle.
 
IES San Vega on uusi liiketalouden yhteistyökumppani. IES San Vega on toisen asteen
ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos Kanarian saarilla. Oppilaitos tarjoaa opetusta kaupan ja hallinnon sekä tietojenkäsittelyn koulutusaloille.
 
 
Hollanti
Roc Friesepoort sijaitsee Hollannissa maaseutumaisella alueella. Oppilaitoksessa opiskelee n. 12 000 opiskelijaa ja järjestää koulutusta 15 eri ammattialalle. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö kouluttaa lastentarhanopettajia ja eri tasoisia hoitajia.
 
 
Islanti
Reykjavik Technical College on Islannin vanhin ammattiopisto. Oppilaitos on 100 vuotta vanha ja on monialainen. Koululla on yhteistyötä Suomessa Outokummussa elektroniikka-alalla ja Lahdessa kultaseppien osalta.
 
 
Italia
VebAccademia Europea on Firenzessä toimiva ei-kaupallinen organisaatio, jonka päätavoitteita ovat työssäoppimisen ja ohjauksen edistäminen. Organisaatio on toiminut tiiviissä yhteistyössä eri valtioiden, esim. Suomen, Ruotsin ja Portugalin, julkisten instituutioiden kanssa vuodesta 1992.
 
 
Kypros
Larnaca Technical & Vocational School on toisen ja kolmannen asteen tekniikan oppilaitos, joka on kolmanneksi suurin Kyproksella. Oppilaitoksessa on sähköasennustekniikan, elektroniikan ja tietoliikenteen, hotellialan, rakennusalan ja muotisuunnittelun koulutusalat. Oppilaitoksessa opiskelee n. 900 opiskelijaa ja opettajia on n. 40. Yhteistyötä tehdään metalli- ja mediaviestinnän aloilla.
 
 
Malta
Future Focus on on Maltalla toimiva koulutusorganisaatio, jonka päätavoitteita ovat koulutusten järjestäminen sekä työssäoppimisen ja ohjauksen edistäminen.
 
 
Ranska
Lycee Dupuy de Lome on moniammatillinen oppilaitos Ranskan länsi rannikolla. Sosiaali- ja terveysalan ja rakennusalan koulutusta annetaan samassa yksikössä.
 
 
Ruotsi
Häverö Gymnasiet on monialainen toisen asteen ammatillista koulutusta antava oppilaitos. Yhteistyötä tehdään sähkövoima- ja metallialalla sekä kauneudenhoitoalalla.
 
Rodengymnasiet Norrtäljessä on monialainen toisen asteen ammattilukio. Yhteistyötä tehdään liiketalouden ja matkailu- ravitsemis- ja talousalalla.
 
 
Saksa
Adolf-Kolping-Berufskolleg on monialainen, toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Oppilaitoksessa opiskelee n.1200 opiskelijaa ja opettajia on n. Yhteistyötä tehdään sähkö- ja talotekniikan aloilla. Oppilaitoksen pääyhteistyöyrityksiä ovat RWE-energiayhtiö (Saksan toiseksi suurin) sekä Knapsakin teollisuuspuiston yritykset.
 
Berufskolleg des Rhein-Erft-Kreises Bergheim on monialainen ammatillinen oppilaitos, jossa opiskellaan mm. sosiaalialaa, kauneudenhoitoalaa, leipomoalaa ja hiusalaa. Opiskelijoita oppilaitoksessa on noin 2000.

 Goldenberg Berufskolleg on monialainen ammatillinen oppilaitos Kölnin lähellä Hürthissa. Oppilaitoksella on pitkä kokemus kv-yhteistyöstä Ranskan ja Puolan kanssa. Yhteistyötä tehdään kulttuurialalla.

 Paul-Julius-Reuter-Berufskolleg tarjoaa kokopäiväistä opetusta ja kursseja liiketalouden, viennin, hallinnon, matkailun ja terveydenhuollon hallinnon aloilla. Kaikkeen opetukseen sisältyy liiketoimintaa, kieliä ja liikuntaa. Yhteistyötä tehdään liiketalouden ja matkailu- ravitsemis- ja talousalalla.
 
Uerdingen Berufskolleg on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos, jossa on edustettuna kemian, metallitekniikan ja sähkötekniikan alat. Koulu on erikoistunut erityisesti laboratoriotekniikan opettamiseen ja tekee yhteistyötä mm. Bayerin lääketehtaan kanssa.
 
 
Skotlanti
Edinburgh Colleg Skotlannissa on oppilaitoksemme  pitkäaikainen yhteistyökumppani vuodesta 1995. Oppilaitos on monialainen ja – tasoinen.
 
 
Venäjä
Kouvolan seudun ammattiopisto koordinoi OPH:n osarahoittamaa Ammatillisten oppilaitosten Venäjä-verkostoa. Verkostolla on yhteistyösopimukset useiden eri oppilaitosten kanssa.
 
Viro
Tallinn Construction School on paikallinen rakennusalan aikuiskoulutuskeskus Tallinnassa.
 
 
Yrityksiä ja yhteisöjä