Haluatko uusia ystäviä, kielitaitoa, kansainvälistä kokemusta?
 
Opiskelujakso ulkomailla on loistava mahdollisuus turvalliseen kansainväliseen kokemukseen.  Kohdemaita ovat Saksa, Espanja, Malta, Hollanti, Iso-Britannia, Italia, Ranska, Tanska, Ruotsi, Viro, Venäjä, Japani ja Intia, Taiwan ja Malesia.
 
EU:n alueella suoritettava opiskelujakso rahoitetaan EU:n Erasmus+ -ohjelman  (http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/ammatilliselle_koulutukselle) apurahoilla.
 
EU:n ulkopuolisiin maihin suuntautuva opiskelujakso rahoitetaan OPH:n osarahoituksella. Näissä kohteissa opiskelijan on varauduttava pieneen omarahoitukseen. 
 
Lisäksi KSAOssa opiskeleville, Suomen kansalaisuuden omaaville opiskelijoille välitetään William ja Ester Otsakorven säätiön (www.otsakorpi.fi)  apuraha 120 €/vko kaikista vähintään kolme viikkoa kestävistä ulkomaan opiskelujaksoista.
 
Opintomatkat suuntautuvat yleisimmin Pohjoismaihin ja Venäjälle. Kv-koordinaattori ja oman alan kv-vastaavat tiedottavat tarjolla olevista mahdollisuuksista.

Ulkomailla olevien opiskelijoiden kuulumiset näet blogeista. Niistä saat realiaikaista tietoa vaihdon etenemisestä. Blogeissa opiskelijat kirjoittavat työssäoppimisestaan, asumisestaan ja kokemuksistaan.

 

Haku ulkomailla suoritettavalle opiskelujaksolle
 
Toukokuussa ja elokuussa  järjestetään jokaisessa yksikössä Kansainvälisyys-infotilaisuuksia, jossa kerrotaan oppilaitoksen tarjoamista kv-opinnoista sekä opiskelujaksoista ulkomailla. Ulkomailla jo olleet opiskelijat tulevat kertomaan kokemuksistaan ja esittelevät ulkomaisia työpaikkojaan ja blogejaan.
 
Kiinnostuitko? Täytä hakulomake ja palauta se kv-vastaavalle tai kv-koordinaattorille.
 
Lisätietoja saat kv-vastaavalta, kv-koordinaattorilta
sekä Kansainvälinen KSAO sivuilta