Kansainvälinen KSAO

Kouvolan seudun ammattiopiston eri osaamisaloilla on pitkät perinteet kansainvälisyystoiminnasta. Tärkeä osa kotikansainvälistymistä ovat monipuoliset kieli- ja kulttuuriopinnot, vastaanotettavat kansainväliset opettaja- ja opiskelijaryhmät sekä maahanmuuttajakoulutus
 
KSAOn kansainvälisyystoiminta on työelämälähtöistä; tavoitteena on tukea alueen yritysten ja yhteisöjen kansainvälisten ja monikulttuuristen verkostojen kehittymistä, sekä kouluttaa osaavia työntekijöitä kansainvälistyvän työelämän tarpeisiin. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen ja monikulttuuriseen toimintaan kotimaassa ja ulkomailla, ja saavuttaa valmiudet sijoittua myös kansainvälistyville työmarkkinoille. Henkilöstölle tarjotaan niin ikään mahdollisuudet osallistua kansainväliseen ja monikulttuuriseen toimintaan ja kehittää oma asiantuntijuuttaan

Työssäoppimien ulkomailla
 
Työssäoppiminen ja opiskelu ulkomailla on yhä suositumpaa. Vuosittain suorittaa noin 100 opiskelijaa 3-8 viikon työssäoppimisjakson ulkomailla. Kohdemaita ovat Saksa, Espanja, Hollanti, Italia, Iso-Britannia, Ranska, Malta, Kroatia, Venäjä, Intia ja Japani. Yhteistyöoppilaitoksia on myös Ruotsissa, Tanskassa ja Sloveniassa.

KSAO vastaanottaa vuosittain lähes saman verran opiskelijoita yhteistyöoppilaitoksista ulkomailta.

KSAOn henkilöstöä osallistuu vuosittain eri kansainvälisyysprojekteihin ja asiantuntijavaihtoihin n. 80 henkilöä ja vuosittain vastaanotetaan saman verran opettajia, asiantuntijoita ja muuta henkilöstöä  Kouvolan seudulle.

KSAOn opiskelijat ja opettajat tekevät myös lyhyempiä opintovierailuja mm. Pohjoismaihin ja Venäjälle.

Kansainvälisyystoiminnan rahoituslähteinä ovat Euroopan Unionin Erasmus+ liikkuvuus- ja kumppanuushankkeet, Nordplus -ohjelman hankkeet,  William ja Ester Otsakorven säätiö, OPH:n osarahoittamat Venäjä-, Intia-,  Japani- ja HULA -verkostot sekä KSAOn omarahoitus.

 

                     
 katedraalikapea.jpg