Suomalainen ruoka tänään -koulutussarja alkoi viime viikolla
Julkaistu ti 28 marras, 2017 12:29

Suomalainen ruoka tänään -koulutussarja alkoi 22.11.

Suomalainen ruokakulttuuri on tänä päivänä sekoitus perinteistä suomalaista ruokaa, johon on lisätty eri kulttuurien ja eri maiden ruokia ja tapoja. Maahanmuuttajataustaiset henkilöt eivät välttämättä tiedä eivätkä osaa valmistaa suomalaista ruokaa. Samoin suomalaiset ruokailutavat voivat olla heille vieraita. Ammattikeittiöissä henkilökunnalla voi olla myös osaamisen vajetta. Ammattilaiset eivät aina tiedä eri kulttuurien tapoja sekä ruokia.

Koulutus alkoi 22.11. ja jatkuu ensi vuoden toukokuulle. Tänä aikana koulutukseen sisältyy mm. seuraavia teemoja:

  • Suomalaisten raaka-aineiden käyttö ja kansainvälisyys, kouluttajana Margit Kojo
  • Suomalainen ruokakulttuuri (historiaa ja tätä päivää), kouluttajana Eija Lenkkeri
  • Kausituotteet, luomu ja lähiraaka-aineet, kouluttajana Margit Kojo
  • Suomalainen tapakulttuuri ja ruokailutavat, kouluttajana Kaarina Suonperä
  • Prosessointi, hävikki ja taloudellisuus, kouluttajana Margit Kojo
  • Ravitsemuksellisuus, kouluttajana Margit Kojo
  • Kasvikunnan raaka-aineiden teemapäivä, kouluttajana Margit Kojo

Lisätietoja
kouluttaja Taru Tojkander, 020 615 9309, taru.tojkander@ksao.fi