Hyvät tyypit, parhaat tiimit -hankkeen päätösseminaari 23.11.
Julkaistu pe 24 marras, 2017 14:32
HYVÄT TYYPIT PARHAAT TIIMIT -hanke
juhli päätöstilaisuudessa Utinkatu 44:n auditoriossa

Torstaina vietettiin Utinkatu 44:n auditoriossa Hyvät tyypit, parhaat tiimit -hankkeen päätötilaisuutta lähes täydessä auditoriossa. Paikalle oli saapunut runsaasti kehittämisehankkeeseen osallistuneita. Parisataa kaupungin puhtauspalvelujen henkilöstön edustajaa on läpikäynyt laajan koulutuksen. Sen verran tärkeästä asiasta on ollut kyse, että tilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan myös kaupungin valtuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen, tekninen johtaja Hannu Tylli sekä kiinteistöpalvelujohtaja Päivi Takkinen. Myös alan median edustajia oli tullut paikalle. Tilaisuuden juonnosta vastasi Kirsi Ukkonen ja KSAOn rehtori Timo Ollin lyhyen puheenvuoron jälkeen henkilöstöpalvelujen puheenvuoron piti henkilöstöjohtaja Päivi Karhu. Puhtauspalvelupäällikkö Heli Lotti avasi yleisölle itse hanketta omassa puheenvuorossaan. Tilaisuutta kevensi tiimiesimiesten esitykset.

Kouvolan kaupungin Puhtauspalvelun palveluyksikössä toteutettu HYVÄT TYYPIT, PARHAAT TIIMIT -kehittämishanke, johon on saatu Työsuojelurahaston kehittämisavustusta. Hankkeen toteutus tapahtui tiimeittäin. Alkuvaiheessa valmennettiin esimiehiä sekä tiimivastaavia ja koko henkilöstö osallistui tiimivalmennuksen työpajoihin vuoden aikana. Valmennuksen toteuttajana toimi KSAO Aikuisopisto. Helena Heikkilä kouluttajana sai erityiskiitosta.

Kehittämishankkeen aikana puhtauspalveluille laadittiin itseohjautuvien tiimien toimintamalli. Tavoitteena oli, että koko henkilöstö ymmärtää itseohjautuvuus- ja tiimityötaitojen olevan perusta onnistuneelle tiimityölle, tuloksekkaalle ja tuottavalle toiminnalle sekä asiakkuuksien hoitamiselle. Hankkeella edistettiin muutoksen läpiviemistä, henkilöstön toimintamallin mukaista osaamista sekä hyvinvointia. Itse hanke on ohi, mutta varsinainen työ on vasta alkamassa. Jatkossa hankkeessa syntyvä malli toimii mm. myös uusien työntekijöiden perehdyttämisen välineenä.

 

Päivi Karhu
Hannu Tylli
Kirsi Ukkonen
Timo Olli
Heli Lotti
Päivi Takkinen
Tiimiesimiehet esityksessään