KSAO:n hakijamäärä kasvoi jälleen
Ensisijaisia hakijoita yli tuhat
Julkaistu ti 31 maalis, 2009 13:38

Alustavien tietojen mukaan Kouvolan seudun ammattiopiston hakijamäärät ovat nousseet viime vuodesta. Kaikkiaan hakijoita KSAO:n eri perustutkintoihin oli 3914, joka on 557 enemmän kuin vuonna 2008. Ensisijaisia hakijoita oli 1070, joka on 93 enemmän kuin viime vuonna. Vuosituhannen alkupuolella ensisijaisten hakijoiden määrä pyöri kahdeksansadan tuntumassa.  Perustutkintojen aloituspaikkoja ammattiopisto tarjoaa 936. ”Hakijamäärien kasvu jatkui edelleen. Ensimmäistä kertaa KSAO:n historiassa ensisijaisten hakijoiden määrä ylittää tuhannen rajan ja reilusti”, iloitsee johtava rehtori Timo Olli.

Suurimman hakijamäärän (316) keräsi liiketalouden perustutkinto. Seuraavaksi eniten haluttiin sosiaali- ja terveysalalle (249 hakijaa) sekä hotelli- ja ravintola-alalle (237 hakijaa). Myös sähköala (229 hakijaa), autoala (192 hakijaa) sekä hiusala (191 hakijaa) kiinnosti.

Uusista alkavista perustutkinnoista kiinnostivat erityisesti artesaani-stylistin koulutus (134 hakijaa) sekä pintakäsittelyalan perustutkinto (maalari) (123 hakijaa). Myös toista kertaa alkava radanrakennukseen suuntautuva maarakentajan koulutus keräsi mukavasti hakijoita (160).

Ensisijaisten hakijoiden määrä suosituilla aloilla oli myös suuri. Joillakin aloilla ensisijaisten hakijoiden määrä nousi moninkertaiseksi: Turva- ja hiusalalla sekä stylistikoulutuksessa ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa aloituspaikkoihin oli yli kolminkertainen, kuva-artesaanikoulutuksessa yli nelinkertainen. Myös maarakennuksen ensisijaiset hakijat lisääntyivät selvästi.

”Hienoa, että ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuus on säilynyt. Voimme olla tyytyväisiä henkilöstön tekemään työhön joka heijastuu arvostuksen nousuna. Uskon, että nuoret ovat valinneet hyvän tien, vaikka nyt ollaan taantumassa. Todennäköisesti kolmen vuoden päästä valmistuvien astuessa työelämään tilanne on toinen. Työvoimatarvetta on ja ammattilaisille on kysyntää”, Timo Olli summaa.

Viralliset hakijatiedot ja tilastot ovat valmiit 7.4.2009. Yhteishaussa vapaiksi jääville koulutuspaikoille järjestetään täydennyshaku 13.7. – 31.7.2009. Haku täydennyshaussa tapahtuu sähköisesti osoitteessa http://www.opintopolku.fi. KSAO tarjoaa myös ilman opiskelupaikkaa jääville nuorille mahdollisuuden tutustua opiskeluun ammattiopistossa Ammattistartin kautta. Ammattistartti antaa ohjausta ammatin ja koulutusalan valinnassa. Hakulomakkeen saa KSAO:n nettisivuilta. Haku päättyy 30.7.2009.

Lisätiedot: johtava rehtori Timo Olli p. 020 615 8130