KSAOsta seitsemän kilpailijaa Taitaja-finaaleihin Lahteen!
Julkaistu ti 04 helmi, 2014 10:37

Taitaja-finaaleihin lähdössä KSAOsta seitsemän kilpailijaa!

Viimeisimmät semifinaalien tulokset kertoivat ilmanvaihtoasennuksen semifinaaleista iloisia uutisia. Onni Saavalainen ja Miika Tuominen KSAOsta pääsivät hienosti finaaliin. Kaikkiaan KSAOsta siis lähtee seitsemän kilpailijaa 8.-10.4. pidettäviin kisoihin Lahteen. Aikaisemmin tiensä finaaleihin ovat selvittäneet jo hotelli-, ravintola- ja cateringalaa kolmatta vuotta opiskelevat Hanna Vainio ja Julia Eriksson, tieto- ja tietoliikennetekniikkaa opiskelevat Eetu Koskelainen ja Mikko Suoknuuti sekä hiusalaa opiskeleva Taiju Koivula.

Jo tähän astisen menestyksen arvoa nostaa se, että tieto- ja viestintäalan kaksi finaaliin päässyttä kilpailijaa ovat vasta kakkosluokan opiskelijoita. Hiusalan menestys ei niinkään ole kenellekään yllätys, sillä lähdemme nyt puolustamaan Suomen mestaruutta, kun Taiju voitti sen jo viime vuonna ja yrittää nyt tuplata mestaruuden. Tässä välillä Taiju on kunnostautunut myös tulemalla toiseksi paikallisessa morsiuskampauskilpialussa.

Hiusala saavuttanut SM-kultaa nyt viisi kertaa peräkkäin ja olemme olleet aina mitaleilla, kun olemme osallistuneet Taitajakisoihin. Taitajat ovatkin erinomainen tapa kehittää opetusta ja omaa ammattitaitoa. Taitajia voidaan omalla tavallaan pitää mittarina opetuksemme tasosta, kun KSAOsta vuodesta toiseen ollaan finaalissa. Näin on ollut myös ilmastointiasennuksessa ja elektroniikassa.

Hotelli-, ravintola- ja cateringalakin on jo toistamiseen peräkkäin finaalissa ja onkin hienoa, että myös marata (matkailu- ravitsemis- ja talousala) on muutamien vuosien tauon jälkeen taas kisassa mukana.

 

Lisätietoja Taitaja-kisoihin liittyen antaa KSAOn joukkuejohtaja Pekka Kurko puh. 020 615 8187, pekka.kurko@ksao.fi

 

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma
Taitaja2014 Lahdessa 8.-10.4.2014 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jonka ytimen muodostaa nuorten ammattitaidon SM-kilpailu. Taitaja2014 järjestetään Lahden Messukeskuksessa, ja sen kilpailuihin osallistuu yhteensä noin 400 opiskelijaa. Suomenmestaruuksista kilpaillaan 44 ammattialalla. Tapahtumaan kuuluvat myös TaitajaPLUS-ammattitaitokisa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja kädentaitojen joukkuekisa Taitaja9 peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille.