Sopimuksen allekirjoitustilaisuus KSAO:ssa pe 10.1.2014
Ammattiopistot ja KYAMK tiivistivät opintoyhteistyötä
Julkaistu ke 15 tammi, 2014 15:23
Rehtorit Sami Tikkanen Ekamista, Timo Olli KSAO:sta, Petteri Ikonen KYAMK:sta ja Leena Kaivola Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksesta

Ammattioppilaitokset ja KYAMK tiivistävät opintoyhteistyötä

Kouvolan seudun ammattiopiston ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun yhteisen Intoverkko-hankkeen pohjalta syntynyt ammattikorkeakoulun ja ammattioppilaitosten välillä toteutettavia siltaopintoja koskevan sopimus allekirjoitettiin KSAO:ssa Utinkadulla opetusravintola Pikkukokin kabinetissa perjantaina 10.1.2014.

Siltaopintojen perusajatuksena on tuottaa ammattiopistolla opiskeleville opintojaksoja, jotka olisivat sellaisenaan hyväksiluettavia opiskelijan hakeutuessa jatkamaan opintojaan ammattikorkeakouluun.

Opintoyhteistyön tiivistämiseen tähtäävän sopimuksen allekirjoittavat rehtori Petteri Ikonen Kyamkista, rehtori Timo Olli KSAO:sta, vt. rehtori Sami Tikkanen Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta sekä rehtori Leena Kaivola Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksesta.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on varmistaa koulujen johdon selkeä tuki tehtävälle kehitystyölle. Lisäksi sopimuksella pyritään varautumaan jo ennalta tulevan kehitystyön vaatimiin henkilöstöresursseihin. Tehdyn sopimuksen turvin kehitystyölle on helpompi tulevaisuudessa hakea ulkopuolista rahoitusta.

 

Apu päällekkäisyyksien poistamiseen

Siltaopintojen kehittämistä tukee myös se, että ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut ja suorittavan työn tekijöistä on pulaa. Koulutuksen päällekkäisyyksien poistaminen on ajankohtaista, jotta opiskelijat saataisiin nopeammin työelämään.

Intoverkko-hankkeessa on huomattu myös, että tarvetta on kehittää yhteistyötä toiseenkin suuntaan. Näin erityisesti käytännön osaamista vaativilta aloilta valmistuvat korkeakouluopiskelijat voisivat vahvistaa osaamistaan ammattiopiston osaamistarjonnalla.

Hallituksen 29.8.2013 laaditussa rakennepoliittisessa ohjelmassa talouden kasvuedellytysten vahvistamiseksi ja julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi laadittujen linjausten mukaan tarvitaan myös joustavaa siirtymistä toisen ja korkea-asteen välillä, halutaan ehkäistä opintojen keskeytystä ja nopeuttaa opintojen läpäisyä.

Kymenlaaksossa kiinnitetään erityistä huomiota koko maakunnan yhteiseen kehittämiseen myös elinkeinoelämän ja koulutuspolitiikan osalta.

 

Intoverkko-hanke

Intoverkko-projekti toteutetaan yhteistyöhankkeena Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Kouvolan seudun ammattiopiston välillä. Kyamk toimii hankkeen hallinnoijana.

Rahoittajina ovat Euroopan sosiaalirahasto ja Kaakkois-Suomen ELY-Keskus.

Kouvolan seudun ammattiopistossa  lisätietoja asiasta tarvittaessa antaa Intoverkkon projektivastaava Antti Hieta, puh. 020 615 6346, antti.hieta(at)ksao.fi