Soteklinikka Hellissä vietettiin avajaisia hyvillä mielin!
Julkaistu pe 10 tammi, 2014 09:13
Monipuolisen kuntopyörän käyttämisen opettelussa oli opettajallakin opettelemista.

Soteklinikka Hellissä vietettiin avajaisia hyvillä mielin!

Kouvolan seudun ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan uusi oppimisympäristö Soteklinikka Helli on toiminut jo marraskuun puolivälistä Kuusankoskella. Uusissa avarissa tiloissa virallisia avajaisia päästiin viettämään torstaina 9. tammikuuta ja varmasti tyytyväisin mielin. Toiminta tiloissa on jo löytänyt käyttäjiä ja uusia toimintamuotoja kehitellään jatkuvasti. Ainakaan tilojen riittämättömyys ja sijainti ei ole este asiakastoiminnalle, sillä ne sijaitsevat aivan KSAO:n sosiaali ja terveyden toimipisteen välittömässä läheisyydessä entisen apteekin tiloissa. Sisäänkäynti Valtakatu 36 L 3:ssa sijaitsevaan Helliin käy Kauppakadun puoleisesta ovesta. Projektivastaava Johanna Puttosen suuri urakka ei vielä ole ohi. Helli-hanketta pyöritetään tämän vuoden loppuun Euroopan aluekehitysrahaston ja Euroopan sosiaalirahaston rahoituksen turvin, jonka jälkeen toimintaa on tarkoitus jatkaa omin voimin. Palveluista tullaan tällöin perimään pieni korvaus, jolla saadaan ainakin osin toimintakustannuksia katettua ja samalla opiskelijat saavat mahdollisuuden harjoitella yrittäjyyttä, mikä on yksi Hellin toiminnan tavoitteista.

Vielä Hellin palvelut ovat ilmaisia ja ajanvarauksella voi käydä vaikka hieronnassa tai jalkahoidossa. Projektivastaava Johanna Puttonen muistuttaa, että tekijät ovat opiskelijoita, joten palvelun ei voida olettaa vastaavan ammattilaisten tekemiä toimenpiteitä, eikä näin ollen toiminta varmastikaan kilpaile alueen yrittäjien toiminnan kanssa.

Hellissä on tarkoitus edistää terveyttä ja hyvinvointia parantamalla asikkaiden toimintakykyä ja muu muassa tukemalla kuntoutumista. Hellissä voi mittauttaa verenpaineensa ja kehonsa koostumusta tai vaikkapa puristusvoimansa. Tiloissa on mahdollisuus jumpata tai vaikka vaan rentoutua siihen varatussa huoneessa. Hellistä löytyy myös erityinen aistihuone, jota voi hyödyntää oppimisessa ja kuntoutuksessa vaikka erityisryhmille. Sotekilinikka tuleekin tekemään yhteistyötä varmasti hyvin erilaisten ryhmien kanssa. Hellissä järjestetään myös erilaista viriketoimintaa leikkien, pelien ja musiikin muodossa. Ennen kaikkea mukavaa yhdessä oloa.

Soteklinikka Helli on avoinna arkisin klo 9-12 ja kello 12 jälkeen ajan varauksella. Toki Helliin voi tulla pistäytymään aina, kun se on auki ja silloin tarjotaan juuri niitä hoitomuotoja, mitä juuri sillä hetkellä on mahdollista antaa. Paikalla on opiskelijoiden lisäksi aina myös opettaja.

Myönteistä palautetta on toiminnasta saatu niin asiakkailta kuin opiskelijoiltakin, joista on ollut mukavaa päästä oikeaan oppimisympäristöön ja tehdä sitä mitä on opetellut aiemmin luokkahuoneympäristössä. Tilojen viihtyvyyteen onkin kiinnitetty erityistä huomiota. Tilassa on käytetty runsaasti raikkaita värejä ja kuoseja. Klinikan tunnuksen värit, aniliininpunainen ja limevihreä toistuvat useissa tilassa käytetyissä elementeissä ja tekstiileissä aina työasuihin liittyviä essuja myöten.


KSAO Soteklinikka Helli
Valtakatu 36 L 3, Kuusankoski.

Sisäänkäynti Kauppakadun puoleisesta ovesta.
Ajanvaraukset ja tiedustelut puh. 020 615 9310

 

Voimanaisia Hellin takana.
Vieraita vastaaottamassa koulutuspäällikkö Irina Oksanen ja projektista vastaava Johanna Puttonen.
Parik-säätiön Tanja Tuomi rohkeni mittauttaa verenpaineensa lähihoitajaksi opiskelevalla Janette Backmanilla.
Rentoutumishuoneessa jo tunnelma ja värit auttavat kävijöitä pääsemään levolliseen tilaan