Vaatetusalaa opiskeleva Elina Vättö pukin aputonttuna Japanissa
Julkaistu pe 20 joulu, 2013 13:22

Iloinen joulupukkikiertue lähti Japaniin Suomessa asuvan ja elinkeinoasiamiehenä toimivan Masaki Arakin johdolla jo toista kertaa 9. joulukuuta. Mukana oli luonnollisesti joulupukki ja hänen muorinsa sekä aputonttuna KSAO:ssa vaatetusalaa opiskeleva Elina Vättö, joka on erityisen kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista.  Elinan ja Masakin tiet kohtasivat keskellä kesää facebookissa. Elinasta oli aina tuntunut, että hän on syntynyt väärään maahan ja Japani on ollutkin hänelle jo tarhaikäisestä tärkeä. Mahdollisuus lähteä Japaniiin oli hänelle iso ja hänellä on vahva halu näyttää kykynsä ja osaamisensa.
Matkalla Japanissa Kitashiobaran kunnassa osattiin arvostaa suomalaisia arvovieraita. Ryhmällä oli joulupukin virallisen ohjelman ulkopuolella pitkät palaverit myös kunnan korkeimman johdon kanssa. Kunnanjohtaja Ohura on itse mm. vieraillut joitakin kertoja täällä Suomessa Kymenlaaksossa. Kitashiobaran johto on hyvin innostunut luomaan kulttuurillisia ja myös kaupallisia suhteita tänne ja syntyi tälläkin riessulla jo yksi kaupallinen sopimus. Elina sopi kunnan edustajien kanssa asusteiden suunnittelusta kunnan työntekijöille!
Maaliskuussa Elinalla on tiedossa mahdollisesti toinen matka Japanin maaperälle, sillä silloin hän opiskelujensa etenemisestä riippuen palaisi suorittamaan työssäoppisjaksoaan sinne. Jos matka toteutuu se on  mahdollista osittain rahoittaa opetushallituksen ammatillisten oppilaitosten Hanako-Japaniverkoston tuella.

Elina ja Masaki Araki
Kunnanjohtaja Ohura ja Elina
Tonttumuorin seurassa aputonttu Elinä Vättö
Aikaa jäi myös palaveeraamiseen
Iloista jolumieltä jakamassa :)