Juhlavissa tunnelmissa Koskelassa 20. joulukuuta
Sote juhli valmistuviaan ja lähihoitajakoulutuksen 20 vuotista taivalta
Julkaistu la 21 joulu, 2013 10:11
Juhlaväkeä

 

Sote juhli valmistuvia ja lähihoitajakoulutuksen 20 vuotista taivalta 20. joulukuuta

Sosiaali ja terveys Kuusankoskella juhli omia valmistuvia lähihoitajia ja perhepäivähoitajia Kuusankoskella perjantaina 20. joulukuuta. Kirkonmenojen jälkeen väki kokoontui Koskelaan valmistumisjuhlaan, jonka avasi koulutuspäällikkö Irina Oksanen tervetulotoivotuksellaan. Kaupungintervehdyksen tilaisuuteen toi Lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtaja Päivi Kossila, jonka oma tytär oli valmistuvien lähihoitajien joukossa.

Juhlapuheen pitäjäksi oli kutsuttu Irja Lindfors, joka puheenvuorossaan omalta osaltaan valaisi oppilaitoksen historiaa. Hän kertoi Kuusankoskelle vuonna 1983 perustetun sairaanhoito-oppilaitoksen, jossa aloitti silloin 96 opiskelijaa. Pienenä kuriositeettina hän kertoi hauskan yksityiskohdan, joka liittyi oppilaitoksen siirtymiseen saaraalanmäelle vuonna 1984. Jokainen opiskelija oli nimittäin kantanut uuteen paikkaan itse oman tuolinsa, jotta tilassa olisi edes jotain missä istua, kun kaikki oli vielä niin vaiheessa. Opiskelijoiden muodostama jono oli kuulemma näkemisen arvoinen. Myöhemmin koulutus jakautui nuorille tarjottavaan toisen asteen koulutukseen ja ammattikorkeakouluun, joka sittemmmin, kuten tiedetään, muutti Kotkaan.

Tunnelmallisen juhlan aikana kuultiin myös kauniita jouluisia musiikkiesityksiä ja koulun historian muistelemista laajemminkin. Tilaisuuden lopulla jaettiin valmistuville todistukset ja päätteeksi kajautettiin ilmoille yhteislauluna "Maa on niin kaunis".

Irja lindforsin sanojen saattelemana - viisaat aivot, lämmin sydän ja taitavat kädet ovat onnen avaimet - lähtivät uudet ammattilaiset työelämään mutta aivan alkajaisiksi omien joulujensa viettoon.

Onnittelut kaikille valmistuville vielä kerran ja oikein Hyvää ja rauhallista Joulua sekä onnellisia tulevia vuosia!

 

Koulutuspäällikkö Irina Oksanen
Juhlapuhuja Irja Lindfors
Kunniavieraita
Yhdestä illan musiikkiesityksestä vastasi Sari Horppu ja Sanna Villikka
Pikkuvieras oli juhlimassa valmistuvaa äitiään
Lähihoitajaksi valmistunut Niina Cinpirin kanssa juhlimassa oli varmasti illan nuorin osallistuja, hänen poikansa Max.