Maut ratkaisivat
Kultainen kapusta -kilpailu käytiin Imatralla 12.11.2013
Julkaistu ma 18 marras, 2013 12:51

Kultainen kapusta -kilpailu käytiin Imatralla 12.11.2013

Saimaan ammattiopisto Sampo järjesti yhdessä Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Leningradin läänin kanssa lähialueyhteistyönä Kultainen kapusta -ruoanvalmistus­kilpailun tiistaina 12.11.2013 Imatralla. Kilpailut olivat järjestyksessään viidennet.

Kilpailuun osallistui Suomesta neljä ja Venäjältä kolme joukkuetta.
- Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami,
- Etelä-Savon ammattiopisto Esadu,
- Kouvolan seudun ammattiopisto Ksao,
- Saimaan ammattiopisto Sampo,
- Viipurin teknillinen opisto Aleksandrovski,
- Mihurinin maatalousopisto ja
- Kingiseppin tekniikka- ja palveluopisto.

Kahden hengen joukkueet suunnittelivat ja valmistivat ennalta kerrotuista raaka-aineista kylmän alkuruoan ja lämpimän pääruoan neljälle hengelle. Kilpailijat saivat elintarvikkeet raakana, ja kaikki ruoat valmistettiin kilpailupaikalla.

Tänä vuonna voitto meni Mikkeliin. Tekniikkatuomaroinnin jälkeen Kouvolan tytöt Ida Virtanen ja Maiju Hauhia olivat vielä kiinni voitossa mutta Mikkelin  pojat kirivät ohi onnistuneiden makujensa ansiosta. Ida ja Maiju opiskelevat kolmatta vuottaan kokiksi KSAO:ssa. Heidän valmentajanaan toimi opettaja Tuija Kaitarinne-Kunnari. Päätuomarina kilpailussa toimi Suomen keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen. Hän antoi tytöille palautetta mm. seuraavasti; "teidän työsuunnitelma oli täydellinen ja siitä löytyi kaikki mitä pitää". Lisäksi hän kehui tyttöjen työskentelyä.

Kilpailut järjestetään ensi vuonna jälleen vuorostaanVenäjällä ja Pietarin alueen Oblastin edustaja toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi sinne kisaamaan.

Voittajakaksikko valmentajansa kanssa
Ohjeistuksia kuulemassa
Tuomarit ja tulkki
Koko porukka yhteiskuvassa