Upeat kuva- ja mediataidelinjan opinnäytetyöt
Taidenäyttely Artime Kuusankoskitalolla
Julkaistu ke 30 tammi, 2008 11:52
Marianne Liimatainen ja upeat pastellityöt.
Leena Kotilaisen työ ilmentää huolta ilmastonmuutoksesta.

Kuusankoskitalon näyttelytilassa on näty tammikuun ajan 16 kulttuurin kuva- ja mediataiteen opiskelijan opinnäytetöistä koottu näyttely Artime. Suurin osa teoksista on maalauksia, mutta mukana oli  myös sarjakuva, valokuvia, animaatio sekä tilataideteoksia. Kukin opiskelija on saanut valita itselleen kiinnostavan aiheen tai teeman, josta tekee opinnäytetyönsä. Tätä valitsemaansa aihetta tai teemaa jokainen on  tutkinut tai työstänyt kuvallisesti.


Opinnäytetöiden aiheet ovat mielenkiintoisia ja monimuotoisia, esim. ilmastonmuutos,omakuvat, lehmä eri kulttureissa, suomalaiset peikot, satukirjan kuvitus, inspiraatio, ihtiräikkä, astrologia, luontosuhde ym.Aheet vaihtelevat laidasta laitaan.

Inkeroisissa asuva Marianne Liimataisen teemana oli Totta vai tarua? Marianne kertoo töiden perustuvan omaan elämään ja kuvissa näkyvät läheiset ja Marianne itse omin silmin. Tekniikkana on pastelliliitu.

Leena Kotilaista on askarruttanut ilmastonmuutos jo kauan ennen sen nousemista julkiseen keskusteluun. Hän kuvaa kolmiosaisessa teoksessaan Lukemattomat viestit ilmastonmuutoksen muotoja niin luonnossa kuin ihmisten kesken. Vaikutteita hän on saanut työhönsa niin vanhasta testamentista kuin italian matkalta. Italialaiset naamiot kuvaavat ihmisten piiloutumista naamioiden taakse. Myös Enkeleitä ja demoneja -kirja on antanut ideoita toteutukseen.

Erityisen herkullinen on Henna Sakkaran Lehmien maailma. Hän kuvaa lehmää ja sen merkityöstä eri  kullttureissa: suomalaislapsille tuttu maitopurkin lehmä on erilainen kuin lehmä suuren hampurilaisketjun silmin.

Katso kuvakollaasi teoksista kuvagalleriastamme