Vieraita Schneider Electric Finland Oy:ltä
Sähköautoluento auditoriossa torstaina 17.10.2013
Julkaistu pe 18 loka, 2013 14:41

Vieraita Schneider Electric Finland Oy:ltä sähköautoihin liittyen

Torstaina valui sisäpihallemme lähes äänettömästi Opel-merkkinen ajoneuvo. Varsinaisesti siinä ei ollut mitään ihmellistä mutta auton hiljaisuudesta suorastaan vaikuttui. Hiljaisen autosta teki se, että se oli sähköauto. Auton toi mukanaan latausjärjestelmien asintuntija Esa Kaarlampi Schneider Electric Finland Oy:stä. Hän oli saapunut luennoimaan sähköautoista joukolle asiasta kiinnostuneita opettajiamme, koulun johtoa ja muuta väkeä. Vierailu liittyy KSAO:n kaavailuihin olla sähkööautoihin liittyvän koulutuksen eturivissä ja Kouvolan seudun ammattiopistossa ajoneuvoasentajiksi opiskelevat ovatkin tästä syksystä 2013 alkaen voineet suorittaa sähköajoneuvojen huoltoon ja korjaukseen valmistavia opintokokonaisuuksia. Sähköauton on tarkoitus olla nyt opettajien ja oppilaiden tutustuttavana ja koeajettavana loppuviikon ja viikonlopun, joten konkreettista kokemusta sähköautoista halukkaat nyt ainakin saavat.

Kouvolan Seudun Ammattiopisto (KSAO) on saanut ensimmäisen suomenkielisen koulutusaineiston
sähköajoneuvoista ja niiden tekniikasta ammattioppilaitosten käyttöön. Tavoitteenamme on olla
edelläkävijöitä sähköautokoulutuksen käytännön toteutuksessa Suomessa. Sähköautojen asentamiseen liittyvää kurssikokonaisuutta ei ole vielä ammattiopistojen opetussuunnitelmissa. KSAOssa opiskelevat noin 60 autonasentajaopiskelijaa ja noin sata sähköalan opiskelijaa ovat päässeet ensimmäisenä tutustumaan materiaaliin. Nyt siis myös itse sähköautoon.

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan asiantuntija, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Setarjoaa integroituja ratkaisuja lukuisille eri markkinasegmenteille. Konserni on johtava toimija energia- jainfrastruktuurimarkkinoilla, teollisissa prosesseissa, rakennusautomaatiossa sekä tietoliikennekeskuksissa ja -verkoissa. Lisäksi se on laajalti edustettuna asuinkiinteistösovelluksissa. Schneider Electric tekee energian käytöstä turvallista, luotettavaa ja tehokasta. Yrityksen 110 000 työntekijää auttavat aktiivisesti ihmisiä ja organisaatioita hyödyntämään energiaa mahdollisimman tehokkaasti. Vuonna 2010 yrityksen liikevaihto oli 19,6miljardia euroa.

Esa Kaarlampi
Sähköuto herätti meilenkiintoa
Kiinnostunutta yleisöä