Helikopteritekniikan uudet opetustilat harjassa
Julkaistu pe 11 loka, 2013 13:15
 

Helikopteritekniikan opetustilat Utissa harjakorkeudessa

Helikopteritekniikan opiskelijat pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin Uttiin tammikuussa. Uusien tilojen harjakaisia vietettiin Utissa torstaina 10. lokakuuta. Paikalle oli saapunut rakennusurakoitsijoiden ja heidän työntekijöidensä lisäksi kaupungin johtoa sekä KSAO:n väkeä. Perinteisen harjakaisrokan lisäksi kuultiin tilaisuuden henkeen sopivasti virallisia sekä vähemmän virallisia puheenvuoroja. Tilaisuuden juonnosta ja viihtymisestä vastasi  Mikko Kartano.

Uudet opetustilat tulevat sijaitsemaan Utin lentokentän välittömässä läheisyydessä, joten sen valttikortti tulee eittämättä olemaan sen hyvä sijainti. Lentokentän lisäksi naapurissa nimittäin toimii Utin jääkärirykmentti ja aivan vieressä sijaitsee Patrian ilma-alusten huoltohalli.

Rakennukseen tulee neljä teorialuokkaa, huoltohalli, erilaisia työsaleja varastotiloineen, opettajien tilat, ruokala, keittiö sekä sosiaalitilat.  Hankkeessa KSAO:n edustajana toimineen Jussi Pakarisen mukaan kaikki tilat on kuitenkin lähtökohtaisesti suunniteltu nuoria varten. Opiskelijoita tiloissa tulekin  aluksi olemaan 60  mutta pyrkimyksenä on kasvattaa opiskelijamäärää tulevaisuudessa.

Tätä hanketta on suunniteltu vuosia ja on mahtavaa, että opetustilat ovat nyt viittä vaille valmiit. Ennen kaikkea tämä on hyvän yhteistyön tulosta, sanoo rehtori Timo Olli. Hanke on Euroopan aluekehitysrahaston osittain rahoittama projekti, jota valvoo Kymenlaakson liitto. Työt käynnistyivät huhtikuun alussa kuluvaa vuotta ja tilat valmistuvat vuoden loppuun mennessä, mikä on ehto myös EU-rahoitukselle.