Kouvolan seudun ammattiopisto/KSAO Aikuisopisto ja Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry
Koulutusyhteistyösopimus solmittiin Utinkadulla
Julkaistu to 08 elo, 2013 10:52

Kouvolan seudun ammattiopisto aloittaa yhteistyössä Satelliitti- ja antenniliitton kanssa antenniasentajien koulutuksen jo tänä syksynä. Opetuksesta vastaa KSAO Aikuisopisto.

Muutaman vuoden päästä on odotettavissa uusia taajuusjärjestelyjä, jolloin antenniurakoitsijoiden työt tulevat taas tarpeellisiksi. Muun muassa eläköitymisen takia Tv-antennien asentajat ovat käymässä vähiin tulevina vuosina.

Kouvolan seudun ammattiopisto/KSAO Aikuisopisto ja Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka julkistamistilaisuus pidettiin KSAO:n Utinkatu 44-48 toimipisteessä  keskiviikkona 7. elokuuta.

Yhteistyön tarkoituksena on kehittää antennialan asentajakoulutusta. Kohderyhmänä ovat SANT:n antenniurakointiyritykset ja alalle aikovat sähkö- ja/tai telealan peruskoulutuksen saaneet henkilöt. Koulutusohjelma antaa perusvalmiudet toimia antenniurakointiyrityksissä antenni- ja/tai -verkkoasentajina. Koulutusohjelma antaa myös SANT:n urakointiyrityksille mahdollisuuden kouluttaa uutta henkilöstöä antenniasennustehtäviin.

Käytännössä KSAO vastaa koulutusohjelman (antenniasennuskoulutus) totutukseen liittyvistä järjestelyistä ja koulutuspalvelun tarjoamisesta sekä markkinoinnista. Koulutusohjelma suunnitellaan ja toteutetaan käytännönläheisenä, johon sisältyy oppilaitoksessa tapahtuva teoriaopetus sekä kahden kuukauden  työssäoppimisjakso antennityirityksessä. Koulutus painottuu antennialan asennustaitojen opetukseen sekä asennustyössä tarvittavien muiden perusvalmiuksien hallintaan.

SANT:n rooli yhteistyökumppanina on tukea koulutushanketta asiantuntijapanoksellaan ollen mukana ideoimassa koulutusohjelmaa. Lisäksi SANT antaa omia oppaita ja muuta soveltuvaa materiaalia opetuksen käyttöön. SANT myös informoi omia jäsenyrityksiään koulutusohjelman hyödyntämismahdollisuuksista. Tarvittaessa mahdollisesti myös SANT:n ja sen jäsenyritysten asiantuntijoita on käytettävissä koulutustehtäviin.

Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta SANT:ista ja KSAO:sta koulutussuunnittelija Mauri Moilanen, rehtori Timo Olli, aikuiskoulutuspäällikkö Marja Sarante sekä yrittäjä Aapo Vesala Telekymistä.