FERMER 2013 kisakatsaus ja tulokset
Julkaistu pe 07 kesä, 2013 09:13

FERMER 2013 kisakatsaus ja tulokset

Ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden kyntö- ja traktorin taitoajon 20-vuotisjuhlakilpailu pidettiin 3.-4.6. 2013 Kouvolan seudun ammattiopiston luonnonvaran toimipisteessä Anjalassa.

Kilpailu pidetään vuorovuosina Suomessa ja Venäjällä.  Ensimmäinen kilpailu  oli Anjalassa, joten luonnollisesti 20-juhlakilpailu oli täällä meillä.

Tapahtuman perimmäisenä tarkoituksena on ollut yhteyksien luominen venäläisten ja suomalaisten luonnonvara-alan oppilaitosten välille ja opiskelijoille mahdollisuus yhdistää kansainvälisyys ja opiskelu.

Nyt käytyyn juhlakilpailuun osallistui Suomesta kaksi kahden opiskelijan joukkuetta, Anjalasta ja Mikkelistä, Otavasta. Venäjältä oli osanottajia Pietarin alueen neljästä eri koulusta, jokaisesta yksi. Heidät oli valittu kilpailuttamalla alueen noin kymmenen koulua keskenään.

Maanantaina  oli vuorossa kyntö, jossa on monta eri pistekriteeriä viilun syvyydestä lopetukseen.

Tiistaina oli vuorossa taitoajo pääosin peruuttamalla ja vielä kuormaustehtävä.  Siinä siirrettiin traktorin trukkipiikeillä viisi lastauslavaa pinoon. 

Kokonaiskilpailun voitti  Venäjän Vladislav Poljakov. Voittajan koulu on Viipurin maa- ja metsätalousoppilaitos. Myös toiseksi tullut oli venäläinen Ilja Saveljev. Hän on Leningradin Oblastin ammatilyseo nro 15:sta. Kolmanneksi tuli Arttu Laakso Mikkelistä Etelä-Savon ammattiopistosta.

Anjalan omista pojista Konsta Autio oli neljäs ja Heikki Valkki seitsemäs. Ensi vuonna kilpailut järjestetään kin Venäjällä.

 

Heikki Valkki ja Konsta Autio
Tuomarit neuvonpidossa