Kansainvälisyysprojektin workshop
BRAID - yhdessä oppimisen riemua Palma de Mallorcalla!
Julkaistu ke 24 huhti, 2013 08:36

BRAID
-yhdessä oppimisen riemua Palma de Mallorcalla!

Joukko Ksaon hiusalan opiskelijoita ja opettajia oli viime viikolla Palma de Mallorcalla BRAID-kansainvälisyysprojektin merkeissä toteuttamassa projektin ohjelmaan kuuluvaa toista workshopia. Viime syksynä käynnistynyt hiusalan BRAID-projekti tarjoaa sekä opiskelijoille että opettajille ainutlaatuisen mahdollisuuden syventää ammatillista osaamista. Lisäksi projektin myötä kehittyy sekä kielelliset valmiudet että esiintymistaito.

Matkaan lähti PK 10:n opiskelijat Joona Jaakkola, Riikka Vainio ja Waltteri Koho. Opettajista matkassa mukana oli Piia Teitto, Tarja Korjus ja koulutuspäällikkö Irina Oksanen. Suomesta mukaan lähti myös opiskelijoita ja opettajia Porvoon Amistolta sekä Kotkan Ekamista. Espanjan lisäksi projektissa on mukana Englanti ja naapurimaamme Ruotsi.

BRAID-projektin pääasiallisena tavoitteena on kehittää opiskelijoiden luovuutta ja innovatiivisuutta sekä syventää kampaustaitoja. Kukin isäntämaa vuorollaan tuottaa inspiraatiomateriaalin, jonka pohjalta projektiin osallistuvat opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat pitkien hiusten kampauksen. Workshopissa jokainen kertoo englannin kielellä kuinka inspiraatio omassa työssä on toteutunut.

Projektin myötä opettajilla on hieno mahdollisuus vertailla eri maiden opetussuunnitelmia ja opetuskäytäntöjä. Opiskelijoiden toteuttaessa kampauksia opettajilla oli omaa ohjelmaa, jossa esiteltiin kunkin maan opetussuunnitelmia sekä opetuksen hyviä käytäntöjä. Huomiota ja kiinnostusta herätti Ksaon opetuskampaamo Hairmanni ja sen tuomat mahdollisuudet henkilökohtaistaa opiskelijan opetusta.

Kaksipäiväinen BRAID-workshop huipentui opiskelijoiden yhteisesiintymiseen Palma de Mallorcan keskustassa sijaitsevassa Mar I Terra -teatterissa. Yhteensä kaksikymmentä kansainvälistä opiskelijaa nousi teatterilavalle ja toteutti oman kampausversionsa Malloca- Living Contrast teemasta. Yleisöksi oli saapunut hiusalan opiskelijoita ja opettajia ympäri Mallorcaa. Itsevarmuutta ja rohkeutta tuli kaikille rutkasti lisää, kun kampaus piti lopuksi esitellä englanniksi koko yleisölle.

BRAID-projekti jatkuu vuoden 2014 kevääseen asti. Ensi syksynä suuntaamme naapurimaamme Ruotsin vieraaksi. Tässä välissä kansainvälinen BRAID-tiimi käyi vilkasta sähköpostikeskustelua millaisia oppimistavoitteita asetamme seuraavaan tapaamiseen ja mitä haluaisimme oppia toisiltamme. 

Lue Mallorcan tapahtumista lisää blogista!

Espanjan projektivastaava esittelemässä heidän OPSia.
Iloidet BRAID-tiimiläiset
Kotkan, Porvoon ja Kouvolan tiimit
Pojat lavalla muiden BRAID-opiskelijoiden kanssa.
Riikka työn touhussa lavalla.
Yhdessä oppimisen riuemua a´la Espanja-Suomi.
Ystävällisten espanjalaisen vieraana oli mukava olla.