Kaksoisvoitot molemmissa sarjoissa
KSAO:n parturi-kampaajille jymymenestys Goldwellin kilpailussa
Julkaistu ma 16 maalis, 2009 13:11
Ylärivissä voittoisat kampaukset. Alarivissä vasemmalta Roosa-Maria Hannola, Sanni Lahtinen, Ida Kilpinen, Laura Viantie ja Tanja Hintikainen.

KSAO:n parturi-kampaajaopiskelijat putsasivat pöydän Helsingissä SM-kilpailujen yhteydessä käydyssä valtakunnallisessa Goldwellin värikilpailussa. Parturi-sarjassa Ida Kilpinen ja Tanja Hintikainen ylsivät tasapisteisiin. Voitto ratkesi Idan eduksi päätuomaripisteillä. Kampaaja-sarjassa voiton vei Sanni Lahtinen. Roosa-Maria Hannola oli hienosti toinen ja KSAO:n viides edustaja Laura Viantie oli viides.

Kilpailun osallistujat karsittiin ennakkoon valokuvien perusteella, joista valittiin kumpaankin sarjaan kuusi edustajaa koko Suomesta. Kukin koulu sai lähettää vain kolme ehdotusta kumpaankin sarjaan. Kahdestatoista finalistista viisi oli Kouvolan seudun ammattiopistosta.

Finaali sujui ksaolaisittain loistavasti. ”Tytöt ottivat sen mitä otettavissa on”, iloitsee valmentaja, hiusalan lehtori Tarja Korjus. ”Upeaa työtä kaikilta. Tytöt ovat tehneet valtavasti töitä ennakkoon, kestivät hienosti kilpailun paineet ja tekivät täydelliset suoritukset itse kilpailussa. Myös mallin rooli on äärimmäisen tärkeä. Meidän mallimme osasivat poseerata ja tuoda kampaukset esiin parhaalla tavalla”, Korjus kiittää. Mallien yllä olleet vaatteet oli saatu lainaksi Seppälästä. Pukeutumisessa ja stailauksessa avustivat KSAO:n stylistiopiskelijat.

Samaan aikaan kisattiin hiusalan SM-titteleistä

Marina Congress Centerissä kilpailtiin myös hiusalan Suomen mestaruuksista. KSAO:lta ei kilpailussa ollut edustajaa. Ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin valmennuksessa tähtäävä tamperelainen Elina Salminen voitti kolme SM-kultaa sekä yhden hopean. Elinan taustajoukoissa yhtenä valmentajana toimii SKILLS-laijipäällikkö Tarja Korjus joka vastaa koko hiusmuotoilun lajivalmennuksesta MM-kisoihin.

Ensi viikonvaihteessa KSAO:n Roosa Hannola kilpailee ammattitaidon Suomenmestaruuksista Taitaja-kilpailujen finaalissa Vaasan Botniahallissa.

Tässä kuvakollaasi opiskelijoiden taiturimaisista töistä. Hiusmuotoilussa vain mielikuvitus on rajana olipa työvälineenä värit tai sakset.
 

Ida Kilpisen taidonnäyte miehille toi voiton värjäyskilpailun parturi-sarjassa.
Tanja Hintikaisen hauska miesten kampaus jäi niukasti päätuomarin äänellä kakkoseksi.
Kampaaja-sarjan voittoisan värjäyksen taituroi syksyllä Tampereen hius- ja muotifestivaaleillakin menestynyt Sanni Lahtinen.
Taitaja-finaaliin tiensä raivanneen Roosa Hannolan kampauksesta löytyy linjoja