Voitokas viikonloppu takana
Kultaa KSAO:n parturi-kampaajaopiskelijoille
Julkaistu pe 08 helmi, 2008 13:15
Goldwell-värjäyskilpailun kuudesta osanottajasta kolme oli KSAO:sta. Oman haasteensa kisaan toivat elävät mallit, joita Jonna Saari (vasemmalla) kiitteli joustavuudesta ja tsemppauksesta.
Opiskelijoistaan ylpeä lehtori Tarja Korjus uskoo tulevien parturi-kampaajien saavan kisailusta hyvää itsevarmuutta. Kilpailuihin osallistuneet opiskelijat kukitettiin palkintokahvien yhteydessä Kouvolan Tekniikka ja palvelut -toimipisteessä.
KSAO:sta HairOpen 2008 -kilpailuun osallistuivat Kerttu Johansson (vasemmalla), Suomen mestaruuden voittanut Aino Viitanen ja pronssia napannut Satu Räikkönen.
Goldwell-värjäyskilpailun kolmen kärki löytyi kokonaisuudessaan KSAO:sta. Hopeaa sai Heidi Kuronen (toinen vasemmalta), voiton vei Iina Lantta ja pronssille pääsi Jonna Saari.

KSAO:n parturi-kampaajaopiskelijat ovat jälleen saaneet ansaittua menestystä erilaisissa kilpailuissa.
Aino Viitanen voitti 3. helmikuuta HairOpen 2008 -kilpailussa Suomen mestaruuden kampaajien teknisessä sarjassa. Samassa kisassa pronssia kahmaisi Satu Räikkönen.
Koko Goldwellin 3.2. järjestämän värjäyskilpailun kolmen kärki on KSAO:sta: Iina Lantta voitti, toiseksi tuli Heidi Kuronen ja kolmanneksi Jonna Saari. Kyseiseen kilpailuun pääsi vain kuusi kilpailijaa koko Suomesta, joista kolme oli KSAO:n opiskelijoita.
Myös Taitaja-ammattitaidon semifinaalissa menestyttiin, kun Kerttu Johansson taiteili itselleen finaalipaikan.

”Jännitin kisaa etukäteen, mutta hyvin se meni. Jälkeenpäin oli todella hyvä fiilis”, tuore Suomen mestari Aino Viitanen kertoo.
Kolmanneksi kampaajien teknisessä sarjassa tullut Satu Räikkönen kertoo yllättyneensä sijoituksestaan, sillä hän ei ehtinyt harjoitella paljoakaan.
”Harjoittelimme edellisiltana hotellihuoneessa viimeiseen asti”, Satu muistelee. ”Palohälytin meni tunnin sisällä kolmesti päälle, kun kolme tyttöä treenasi ja suihkutteli lakkaa samassa pienessä huoneessa.”
Täysin kommelluksitta ei sujunut Goldwell-kilpailukaan: kolmanneksi tullut Jonna Saari huomasi juuri ennen kisan alkua, että häneltä puuttui fööni.
”Sain juosta ympäri kisahallia metsästämässä uutta”, hän naurahtaa.

Plussaa ammattitaidolle
Aino uskoo kilpailumenestyksen olevan suuri plussa tulevan ammattinsa kannalta. Samoilla linjoilla on myös Goldwell-värjäyskilpailun voittanut Iina Lantta.
”Kyllä tämä lisäsi innostusta omaa alaa kohtaan. Aiemmin ajattelin, etten lähde kisoihin mukaan, mutta kyllä tämä kannustaa jatkamaan”, Iina kertoo. Jatkaa ehdottomasti kannattaakin, saahan Iina voitostaan melko kannustavan palkinnon: Goldwell lennättää tulevan parturi-kampaajan koulutukseen ulkomaille. Hopealle sijoittunut Heidi Kuronen saa nelipäiväisen kurssin Suomen kamaralla. Kolmanneksi sijoittunut Jonna Saari puolestaan sai työvälinelaukun.
”Laukku tuli kyllä tarpeeseen, kun omat sakseni ovat jo aika kuluneet”, Jonna naurahtaa.

Myös KSAO:n hiusalan lehtori Tarja Korjus uskoo kilpailujen olevan opiskelijoille ammatillisesti hyödyksi.
”Se antaa opiskelijoille itseluottamusta, kun he uskaltavat mennä lavalle kisailemaan. Kilpaileminen myös parantaa opiskelijoiden valmiuksia monella tavalla”, Tarja toteaa. Hän arvelee, että kilpaileminen voi myös pelastaa alastaan epävarman opiskelijan.
”Opiskelija näkee kilpailemisen kautta, että tämä on sittenkin hänen juttunsa.”

Takana tuntikausia treenausta
Täysin ilmaiseksi ei kisamenestys tule, vaan se vaatii opiskelijoilta kovaa treeniä ja paljon toistoja. Tarja toteaa kilpailemisen olevan vaativaa työtä, mihin ammattitaitoinen parturi-kampaaja ei valmistautumatta kykenisi.
”Etenkin teknisessä sarjassa treenasimme monta iltaa. Tytöt tekivät kaiken itse: koristeet rautalangasta, hiuslisäkkeet ja mallipään vaatteet. Koko kokonaisuuden kun tulee olla kunnossa”, Tarja muistelee ja kertoo olevansa ylpeä innostuneista opiskelijoistaan. Kertaakaan opiskelijat eivät valittaneet pitkiksi venyvistä treeni-illoista.
”Minun ei täytynyt käskyttää heitä kertaakaan”, Tarja naurahtaa.
Kilpaileminen on opiskelijoille vapaaehtoista. Kisailua harjoitellaan valinnaisella kilpailutekniikan kurssilla, mutta se ei edellytä oikeisiin kilpailuihin osallistumista.
”Opiskelijoiden on varmasti helpompi osallistua kilpailuihin opiskeluaikana, kun on kavereita mukana. Nytkin meitä oli Helsingissä oikein joukkue, ja ryhmähenki oli hyvä.”