KSAO:ssa uudistetaan koulutusta muuttuvan työelämän mukaan
Paperista kemianteollisuuden prosesseihin
Julkaistu to 14 helmi, 2008 13:05

Ensi syksynä Kouvolan seudun ammattiopistossa alkaa uusi prosessinhoitajan koulutus. Se on paperiprosessinhoitajakoulutusta yleisempi ja soveltuu siten paperiteollisuusalan lisäksi muillekin teollisuuden aloille.

Uudella avauksella reagoidaan muuttuneeseen koulutustarpeeseen, mikä on syntynyt työpaikkojen vähentymisestä Kymenlaakson paperiteollisuudessa.  Ennakkotiedoista poiketen Kouvolan seudun ammattiopistossa ei ala paperiprosessinhoitajakoulutusta syksyllä 2008.

Kuusankosken toimipisteessä starttaava prosessinhoitajakoulutus keskittyy kemianteollisuuden prosessien perusteisiin ja niihin liittyviin kone- ja automaatiotekniikan perusteisiin. Prosessinhoitaja työskentelee teollisuuden käyttö- ja kunnossapitotehtävissä kemiantekniikkaa hyödyntävässä tuotannossa. Prosessinhoitaja voi työllistyä kemiallisen puunjalostusteollisuuden lisäksi esimerkiksi peruskemikaaleja, lääkkeitä, maaleja, pesu- ja puhdistusaineita, öljynjalostuksen tuotteita tai hygieniatuotteita valmistavan teollisuuden alalle.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Pertti Lindroos, KSAO
puh. (05) 784 1630, 040 514 0141