Myös valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa maan kärkeä
KSAO:lle William ja Ester Otsakorven Säätiön laatupalkinto
Julkaistu ti 20 marras, 2012 13:45
KSAO:n laatupäällikkö Laura Auvinen sekä rehtori Timo Olli vastaanottivat Otsakorven säätiön 20.000 € laatupalkinnon sähköisesta toimintajärjestelmästä. Palkinnon jakoivat säätiön varapuheenjohtaja Jorma Puhakka sekä puheenjohtaja Risto Kiljunen. Oikealla muiden palkinnonsaajien edustajat.

Kouvolan seudun ammattiopisto on saanut 20 000 euron suuruisen William ja Ester Otsakorven Säätiön laatupalkinnon. Palkinto myönnettiin koko toiminnan kattavalle sähköiselle toimintajärjestelmäprojektille. Syksyllä 2010 aloitetussa projektissa puututaan havaittuihin toiminnan heikkouksiin ja kehittämistarpeisiin. Tavoitteena on, että toimintajärjestelmän myötä laadunhallinnan menetelmät tulevat osaksi ammattiopiston normaalia toimintaa.

Muut palkitut olivat Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä (10 000 €), sekä Pohjois-Karjalan ammattiopisto (5000€).

Otsakorven Säätiön ammatillisen koulutuksen laatupalkinto myönnetään harkinnan mukaan toisen asteen ammatillista koulutusta antavalle oppilaitokselle tai koulutusyksikölle Kymenlaakson, Etelä- tai Pohjois-Karjalan alueelta. Hakija voi valita itse valita laatupalkintokilpailuun tulevan kohteen. Kohteena voi olla oppilaitoksen laadun järjestelmän kehittämisen kokonaisuus tai jonkin yksittäisen koulutusalan tai osaston opetuksen laadun kehittämiseksi toteutettu konkreettinen toiminta tai hanke.

Kuuden kärjessä OPH:n laatupalkintokilpailussa

Kouvolan seudun ammattiopisto menestyi hienosti myös valtakunnallisessa OPH:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailussa. KSAO rankattiin esikarsinnan jälkeen kuuden parhaan oppilaitoksen joukkoon, joissa suoritettiin auditointikäynti. Palkitsemisen erityisteemana oli hyvinvoiva oppimisympäristö. Palkintosijat menivät Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymälle ja Turun Kristilliselle opistolle.

Vuosittain jaettavien ammatillisen koulutuksen laatupalkintojen tavoitteena on tukea ja kannustaa koulutuksen järjestäjiä ja koulutusorganisaatioita perustehtäviin liittyvään jatkuvaan laadun arviointiin ja kehittämiseen sekä löytää parhaita käytäntöjä myös muiden organisaatioiden oppimisen perustaksi.

Lisätiedot: laatupäällikkö Laura Auvinen p. 020 615 6766