Ammattitaidon EM-kilpailuista lostavaa menestystä
Caroline Hermuselle hopeaa, Topi Lampirannalle pronssia
Julkaistu ma 08 loka, 2012 09:16
Kilpailun tuloksia jännitettiin myöhään sunnuntai-iltaan asti. Caroline Hermunen sijoittui hienosti toiseksi heti kovatasoisen Englannin jälkeen. Viimeisessä työssä, klassisessa leikkauksessa Caro oli kisan ykkönen.
Topi Lampiranta (vas.) ja Niko Kinnunen toivat Kouvolaan elektroniikka-asennuksen EM-pronssia. Hatunnoston arvoinen suoritus armeijaa käyviltä pojilta.

Ammattitaidon EuroSkills –kilpailut Belgiassa toivat Kouvolaan kaksi mitalia. Hiusmuotoilun edustaja Caroline Hermunen toi tiukassa kisassa hopeaa ja Topi Lampiranta ja parinsa Niko Kinnunen ylsivät pronssille elektroniikka-asennuksessa.

Carolinen suorituksen arvoa nostaa kilpailu vatsatataudin kourissa toisena kisapäivänä. Hän taisteli hiusalan mestaruudesta rinta rinnan Englannin Hannah Glaguen kanssa, jolle hävisi niukasti.  ”Englanti oli juuri piirun verran parempi, sen voimme ihan rehellisesti myöntää”, kertoo valmentaja Tarja Korjus. ”Caro teki todella upeat työt ja voimme olla erittäin ylpeitä, että pienestä Suomesta ja Kouvolasta löytyy Euroopan toiseksi paras nuori parturi-kampaaja. Onnittelut Carolle, koko valmennustiimille, sponsori Goldwellille ja Lehtomäen hius- ja kauneuspisteen väelle. ISO kiitos kuuluu myös kilpailun ekspertille Katri Pokkiselle Porvoon Ammattiopistosta", Tarja kiittää.  "Hyviä tuloksia tehdään aina tiimityönä ja kaikkien osuus siinä lenkissä on äärimmäisen tärkeä. Iilman KSAO:n tukea tälläisten tulosten saavuttaminen ei olisi mahdollista. Voimme kaikki olla ylpeitä suomalaisen koulutuksen korkeasta tasosta, sillä perusammattikoulutuksen antamilla ammattitaitovalmiuksilla voi ponnistaa jopa Euroopan kolmen parhaan joukkoon”, hän summaa.

Pronssimitali lämmittää

Elektroniikka-asennuksen pronssimitali kovatasoisessa kisassa on kuin voitto, sillä Topi Lampirannan ja Niko Kinnusen valmistautumista kilpailuun haittasi armeija. ”Hatunnoston arvoinen suoritus pojilta, joilla valmennusta on pahasti häirinnyt käynnissä oleva varusmiespalvelus. On ymmärrettävää, että se on varmasti aiheuttanut turhan paljon tilanteita, ettei ole voitu harjoitella kisaan niin täysipainoisesti kuin  mahdollista”, kertoo valmentaja Jari Koskinen. ”Mitalistien sijoitukset olivat selvät ja paras voitti tälläkin kertaa. Pitkin kilpailua uumoilin Sveitsin voittavan ja näin myös kävi. Topi ja Niko olivat tyytyväisiä suorituksiinsa ja monta kokemusta rikkaampana saapuvat kotiin pronssimitalit kaulassa kotiin. Onnittelut Topille ja Nikolle sekä muulle valmennustiimille pronssitilasta”, Jari Koskinen kiittää.

Kilpailun tulokset/SkillsFinland ry:n tiedote


Lisätietoja Skills Finland ry:n sivuilta

Skills Finland edistää suomalaista huippuosaamista Taitaja-, Taitaja9- ja TaitajaPLUS-kilpailujen sekä valmennus- ja koulutustoiminnan avulla. Skills Finland vastaa myös Suomen ammattitaitomaajoukkueen lähettämisestä kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin.

Skills Finlandin kehittämän ja ylläpitämän ammattitaitovalmennusjärjestelmän avulla edistetään suomalaista ammatillista huippuosaamista. Huippuosaajien valmennus suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten ja yritysten kanssa.

Caroline ja upeat työt kilpailun jälkeen.