Ulkomailla oppimassa
Hurmaava Firenze
Julkaistu ke 25 helmi, 2009 09:24

Kolmannen vuoden matkailuvirkailijaopiskelijat Anni Ikonen ja Riina Jaakkola sekä datanomiopiskelija Teemu Kokkonen matkasivat Firenzeen, Keski-Italian Toscanaan työssäoppimaan. Renessanssin aikaiset rakennukset ja taideaarteet tekevät kaupungista yhden Euroopan suosituimmista matkailukaupungeista.

Anni ja Riina työskentelivät hotellien vastaanotossa ja asuivat mukavassa asunnossa lähellä työpaikkoja. Erityisesti puiset ikkunaluukut olivat tyttöjen mieleen. Pieni miinus asunnossa oli, että ainoa suomalaisittain normaali pistorasia oli olohuoneessa. Siinä tapahtuivat sitten tärkeät toiminnot tukan kuivauksesta leivän paahtamiseen. Reissun loppupäivinä tytöille valkeni, että asiaan olisi löytynyt apuja adapterista, pistorasiaan liitettävästä jatkokappaleesta. ”Mutta hoituihan homma noinkin”, tytöt nauravat.

Teemu työskenteli työssäoppijat vastaanottaneen oppilaitoksen, Academia Europea Firenzen web-masterina. Hän kehitti nettisivuille ratkaisuja, kuinka opiskelijoille tiedotetaan ja opinnoista ja kursseista.

 

 

 

Kansainvälinen KSAO

Kansainvälinen työssäoppiminen lisää suosiotaan. Lähes 90 opiskelijaa lähtee vuosittain 3-5 viikoksi ulkomaille työssäoppimisjaksolle. Yhteistyömaita ovat Saksa, Espanja, Italia, Malta, Iso-Britannia, Ruotsi, Viro, Islanti, Ranska ja Hollanti. KSAO ottaa vastaan lähes yhtä paljon ulkomaalaisia työssäoppijoita kuin lähettää.
05112008139.jpg