Pelialan koulutuksesta tuloksia
Pulmapeli Qbeh noteerattu maailmalla
Julkaistu ti 02 loka, 2012 10:27
KSAO:n opiskelijoiden Qbeh-ongelmanratkaisupeli on kerännyt positiivisia arvioita PC Gamerissa ja Rockpapershotgun-sivustolla. PC Gamer on perinteikäs internetin lisäksi Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa ilmestyvä pelialan lehti, Rockpapershotgun puolestaan pc-pelaamiseen erikoistunut tuoreempi nettijulkaisu.

KSAO:n pelialan koulutuksen aikuisopiskelijoiden pulmapeli Qbeh on noteerattu positiivisesti alan tärkeimmissä verkkojulkaisuissa. Pelialan ykkösverkkojulkaisu PC Gamer nosti Qbehin etusivulleen ja toiseksi arvostetuin Rockpapershotgun
noteerasi pelin blogissaan syyskuussa. Pelin esittely on sittemmin levinnyt eri pelialan saiteille, esimerkiksi suomalainen Peliplaneetta esitteli peliä uutisissaan syyskuun puolivälissä.

Portalin ja Minecraftin innoittama Qbeh on Eero Turkian ja Lassi Elorannan käsialaa ja he markkinoivat peliä perustamansa yrityksen (Liquid Flower Games) kautta. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Desura-jakelupalvelussa. 

Lisätiedot: Timo Ylikangas p. 020 6156744, projektivastaava, GAMEDU-hanke

KSAO:n pelialan koulutus on kehitetty GAMEDU-hankkeen kautta, jota rahoittavat ESR, EAKR Kaakkois-Suomen Ely-keskus sekä Kymenlaakson liitto. Pelialan koulutusta tarjotaan aikuiskoulutuksena sekä nuorille.
Nuorten koulutus aloitettiin tänä syksynä datanomin perustutkinnon yhteydessä Liiketalouden toimipisteessä.