Yhteishaku käynnissä
Tule opiskelemaan ammattiopistoon
Julkaistu pe 07 maalis, 2008 12:27

Ammatillinen koulutus on viime vuosien aikana kasvattanut suosiotaan nuorten keskuudessa. Työelämä arvostaa ammatillista koulutusta ja osaavasta työvoimasta on pulaa – eikä muutosta ole näköpiirissä. Kouvolan seudun ammattiopistolla on seitsemän eri toimipistettä Kouvolassa, Kuusankoskella ja Anjalankoskella. Meillä opiskelee vuosittain noin 2500 opiskelijaa ja valmistuu noin 650 ammattilaista vuodessa. KSAO tarjoaa lähes 40 perustutkintoa seitsemältä koulutusalalta. Tässä muutamia esimerkkejä:

Prosessinhoitaja
Ensi syksynä Kouvolan seudun ammattiopistossa alkaa uusi koulutus: kemiantekniikan perustutkinto, prosessinhoitaja. Se on paperiprosessinhoitajakoulutusta yleisempi ja soveltuu siten paperiteollisuusalan lisäksi muillekin teollisuuden aloille.

Uudella avauksella reagoidaan muuttuneeseen koulutustarpeeseen, mikä on syntynyt työpaikkojen vähentymisestä Kymenlaakson paperiteollisuudessa.  Ennakkotiedoista poiketen Kouvolan seudun ammattiopistossa ei ala paperiprosessinhoitajakoulutusta syksyllä 2008. Prosessinhoitajaksi opiskellaan Kuusankosken Tekniikka ja palvelut –toimipisteessä.
 
Maaseutuyrittäjä
Kaakkois-Suomessa voi opiskella maaseutuyrittäjäksi vain KSAO:ssa. Luonnonvaran toimipiste Kymijoen kupeessa Anjalassa on entistä kartanon pihapiiriä. Opiskelu kattaa perusasiat viljelystä, maatalouskoneista, karjataloudesta ja kotieläinten hoidosta. Opiskelussa voi suuntautua esim. pieneläimiin, maatalouskoneiden korjaukseen, kasvinviljelyyn tai hevosten ja kotieläinten hoitoon. Kevään aikana Anjalaan hankitaan 2-3 uutta hevosta perusopetuksen käyttöön. KSAO:ssa pääset tutustumaan hevosiin ilman aiempaa kokemusta ratsastuksesta tai hevosten hoidosta. Lue lisää.
 
Anjalankoskella voit myös opiskella tekniikan alaa. Syksyllä alkavat sähköalan ja kone- ja metallialan perustutkinnot. Automaatioasentajan koulutuksessa voi myös suuntautua prosessioperaattoriksi. Tutki tarkemmin.

Kulttuurialalla voi opiskella artesaaniksi vaatetuksen, huolekalurestauroinnin ja verhoilun, restaurointimaalauksen ja –puutyön tai koru- ja pienesinevalmistuksen alalta. Jos käsillä tekeminen on lähellä sydäntäsi, lue lisää kultturialan opiskelumahdollisuuksista.

Pukuompelija (pukustylisti)

Tulevat trendit ovat tuotesuunnittelusi lähtökohta. Opiskelet tuotteen suunnittelua ja valmistusta ja toteutat vaatteen valmiista materiaalista. Valinnaisina opintoina opiskelet stylistin opintoja, esimerkiksi tyylisuunnittelua ja mallistojesi muotikuvauksia. Muita valinnaisia opintoja ovat asiakaspalvelu, markkinointi ja yrittäjyys.
Projektit, näytökset ja kampanjat muiden osastojen, oppilaitosten ja työelämän kanssa ovat ikimuistoisia piristysruiskeita opiskelun lomassa.

Maarakentaja
Rakennusalan perustutkinto, jossa opiskellaan alan perustaitoja, mutta koulutusta painotetaan seudullisen tarpeen perusteella radanrakentamiseen ja kunnossapitoon. KSAO on ensimmäinen ammattiopisto Suomessa, jossa maarakentajan koulutuksessa suuntaudutaan ratatekniikkaan.
Pukuompelijaksi ja maarakentajaksi opiskelet Kouvolan Tekniikka ja palvelut –toimipisteessä. Tutki myös muuta koulutustarjontaa.